За дома

Символиката на феникса във фъншуй и как да я използвате

За положителна енергия, просперитет, кариерен растеж и богатство

23.04.2022г. / 07 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Фъншуй се базира предимно на духовна символика, подбор на форми, цветове, фигури, които представляват лостове за активация на енергията по начин, който желаем. Ако знаем как правилно да използваме всички тези елементи в точния кът от дома, можем да поканим промяната, просперитета и обновлението в живота си.

Символно значение на пауна в дома според фъншуй

Фениксът е един такъв символ, който има особено място във фъншуй. Това митично създание има огромно духовно значение в древната философия. Подобно на дракона, фениксът се появява в източната култура, но и в западните митологии. Божествената птица има дарбата да изгаря сама в пламъците си, загивайки и прераждайки се отново от пепелта.

Във фъншуй птиците като цяло се свързват със свободата и небесните енергии. Те летят над земята свободни и необезпокоявани. Фениксът може да се издигне стремително към слънцето, също символ на огъня и пламъците. Червеният феникс във фъншуй е символ на южната посока, нейно въплъщение и неин защитник. Той се свързва с енергията на слънцето, а елементът огън във фъншуй се свързва с просперитета и новите възможности, според thespruce.com.

Каква енергия има домът със северно изложение според фъншуй

Как да използвате символиката на феникса в дома си?

Разположението на предметите в дома, както и използването на посоките, според които той е разположен, се използва във фъншуй, за да привлечете положителни енергии към себе си, дома си, семейството си. Използването на образи, символизиращи определени цели, е начин да насочите енергията в желаната от вас посока.

Можете да използвате феникса по няколко начина в дома си.

Активирайте южния сектор

Южният сектор в дома носи вдъхновение, желание за растеж, просперитет, нови възможности и увеличаване на богатството. Ако поставите феникс в този сектор, ще привлечете такава енергия към себе си, която ще може да протича свободно през южния сектор в жилището ви.

Каква енергия има домът със западно изложение според фъншуй?

Свързани статии

Фениксът и драконът

Ако искате хармонична и балансирана връзка, да развиете романтичните си отношения, фениксът и драконът могат да ви помогнат. Поставете фигурки, изобразяващи митичните същества в десния далечен ъгъл на дома ви. Той се намира от дясната страна на жилището, погледнато откъм входната врата.

За кариерен растеж и нови добри възможности

Ако желаете да постигнете успехи в професионален план, пред вас да се открият нови възможности и да жънете добри постижения, използвайте феникса. Поставете фигурка на феникс в централния кът на вашия дом. Може да използвате и изображения на феникс, а не само фигурки. Като алтернатива може да използвате и входната си врата. Тя символизира портала, през който енергията влиза в дома ви. Тя също може да бъде украсена със знаци, символизиращи феникс.

Каква енергия има домът с източно изложение според фъншуй?

Коментирай