За дома

10 начина да изчистите дома си от негативната енергия

Осветете пространството си

11.04.2022г. / 14 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всички сме чували за негативната енергия. Кои са признаците, че в дома ви има такава? Помислете как се чувствате в него. Дали сте мудни, уморени, натрупало ви се е напрежение. Отрицателната енергия кара хората да се чувстват претоварени и неспокойни, често имат кавги с другите обитатели на дома. Натрупаната отрицателна енергия създава усещане за страх, гняв, вина, негодувание, ревност и омраза. 

Ако всичко това ви е познато, вижте 10 лесни стъпки за елиминиране на негативната енергия от дома. 

Изчистете безпорядъка – В един неподреден дом винаги има застояла негативна енергия, стрес. Със сигурност не всички вещи са ви необходими, колкото и да са ви любими. Счупените предмети, огледала, стари дрехи, списания, също нямат място в дома ви. 

Добро проветряване - Най-лесният начин да изчистите негативната енергия от дома си, особено след гостуване на токсична личност е като отворите прозорците, за да се проветри добре всяко помещение.

Ароматни клечки с тамян – тамянът чисти негативната енергия, лошите вибрации. 

Декорирайте някои кристали – Има редица красиви камъни, за които е известно, че намаляват негативните вибрации, подобряват съня, усещането за щастие, хармония, защитават от така наречените енергийни вампири. Обсидиан, аметист, черен турмалин, тигрово око и цитрин са едни от най-добрите за тази цел. 

Мощни камъни за защита

Пало санто – това е друга алтернатива на ароматните клечки за подобряване на енергията в дома. Повече за пало санто може да прочетете тук.

Вятърни камбанки – Те са красиви и може да ги намерите в различни варианти, така че да са подходящо съчетание към интериора ви и сезона дори. Вятърът е този, който ги задвижва, когато камбанките са разположени на балкон, прозорец, но разбира се, когато няма вятър или са в дома ви, може и вие да ги докоснете, за да се създаде звук от тях. 

Тибетски пеещи купи  - Те са особено приятни за използване за изчистване на негативните  вибрации и посрещане на положителната енергия в дома. Звукът им действа успокояващо. 

Растения, които могат да живеят седмици без вода

Добавете стайни растения – Ако нямате такива. Здравите стайни растения създават среда на спокойствие и мир. 

Свързани статии

Осветете пространството си – Тъмните стени и мебелировки, слабото осветление, могат да повлияят негативно на настроенията ви, да увеличат тревожността ви. Затова се погрижете да има повече светлина в дома, да се обградите с по-светъл и свеж интериор, който да върне щастието ви. 

Запалете свещи – Свещите символизират много неща. От романтика до изцеление. Може да ги поставите в дома си и да ги палите, когато ви се иска, за да подобрите цялостната атмосфера и да изпълнят дома ви с добра енергия. Тук може да видите повече за това какви цветове свещи да изберете и тяхното влияние. Не забравяйте да ползвате висококачествени, тъй като другите отделят вредни химикали при горенето си. 

Снимки: istock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
doma li e vinoven ili nekoi glavi koito non stop opitvat vav domat ni enegiyata e perfekna ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар