За дома

Камъни за баланс по време на слънчево и лунно затъмнение

Имат мощна положителна енергия

29.04.2022г. / 09 33ч.
Михаела Лазарова
Камък серпентин. Снимка: Istock

Камък серпентин. Снимка: Istock

Както знаем, има два вида затъмнения – лунно и слънчево. Когато предстои някое от тези две събития, ние обикновено ставаме по-емоционални в дните около затъмнението, както и в самия ден на неговото настъпване. Възможно е и да се усещаме по-объркани, напрегнати. Това, което можем да направим по време на затъмнение е да се грижим добре за себе си, да не бързаме в нищо и да се доверим на някои камъни, с чиято помощ можем да балансираме своите емоции. Вижте кои са те.

Серпентин

Красив камък, който още от древни времена бива наричан змийски камък. Някои племена са носили този камък, за да се предпазят от ухапвания от змии и да прогонят злите духове. Камъкът е бил използван и в шаманските ритуали за свързване на притежателя му с лечебните енергии на Майката Земя.

Според някои източници от серпентин били изработвани и прибори за хранене, тъй като се смятало, че ако в храната има отрова, този камък ще я неутрализира.

10 начина да изчистите дома си от негативната енергия

В наши дни също има вярвания относно магическите свойства на този красив камък. Едно от тях е, че притежателят на камъка е силно защитен. Смята се, че камъкът е един от най-добрите по време на затъмнения, когато енергията е интензивна и носеща изненади.

Змийският камък по време на лунно или слънчево затъмнение ни помага да се адаптираме към промяната и да преодолеем страха от неизвестното. С помощта на серпентина ние приемаме по-лесно промените, тъй като те може да са за добро, помагайки да трансформираме живота си в положителна посока.

Красивите зелени шарки на камъка ни напомнят да не забравяме, че тъмнината може да се трансформира в светлина и обратно. Нищо не е постоянно, защото всичко се променя непрекъснато.

3 камъка за облекчаване на емоционална травма

Ето защо, ако сме изправени пред промени е по-добре да не насилваме събитията, да следваме потока. Серпентин е подходящ както за декорация в дома, така и за носене под формата на бижу, медитация.

Доломит

Затъмненията винаги изваждат на преден план онези неща в живота ни, които не са в съответствие с нас. Всичко, с което се разделяме в живота си по време на затъмнение, най-вероятно не е било предназначено за нас. Ако нещо ново влезе в живота ни, това е за нашето благо, така че е важно да бъдем отворени.

Обикновено промените в живота ни са неочаквани, разтърсващи. Важно е да бъдем търпеливи и грижовни към себе си. След като енергиите на затъмнението преминат, нещата обикновено стават по-ясни и отново виждаме в каква посока трябва да продължим.

Символиката на феникса във фъншуй и как да я използвате

Доломитът притежава подхранващата и успокояваща енергия. Той ни учи, че любовта към себе си е важна. Камъкът ни помага да елиминираме своите страхове и да разсеем енергийните блокажи, причинени от травматични преживявания. Той е чудесен камък за емоционална детоксикация, чрез който може да постигнем вътрешен мир и спокойствие. С него никога не се чувстваме самотни.

Хематит

По време на слънчево или лунно затъмнение ние се нуждаем от заземяване. Да прекарваме приятно време из природата, да се погрижим за цветята в дома, градината, да ходим боси из тревата. Хематитът също има мощна заземяваща енергия.

Свързани статии

Той ни изпълва с усещане за стабилност. По време на затъмнение той ни дава силата и увереността да се справим с предизвикателствата и да продължим смело напред. Хематитът ни напомня да не се отказваме от намеренията си.

Също така ни помага да се освободим от всякакви зависимости. Да излезем от травмата по-силни, ако сме преминали през такава.

Хематитът също е подходящ за декорация в дома, бижу или медитация по време на слънчево или лунно затъмнение.

Коментирай