За дома

Как да освежим интериора с пуфове и барбарони

Няколко идеи как да включим артистичните пуф мебели в обзавеждането на дома

16.06.2022г. / 17 01ч.
Мария Дуковска
Снимка: "Мебели Виденов".

Снимка: "Мебели Виденов".

Един от възходящите трендове в интериорния, а и в екстериорния дизайн през последните години е обзавеждането на дома с един интересен акцент – невероятно удобните меки пуфове.

Пуфът и неговият братовчед по пухкавост барбаронът са едни от най-уютните и комфортни аксесоари, които бихме могли да добавим към визията на дома ни. Различните дизайни на тази мебел дават възможност да проявим гъвкавост и да го включим в облика на дома по много начини, спрямо желанието и вкуса ни.

Пуфовете сами по себе си са непретенциозен аксесоар, който с лекота ще се впише в почти всяка стая. Разбира се, ако стилът на помещението изисква по-стилна визия и елегантност, в "Мебели Виденов“ ще откриете подходящи модели за всеки стил интериор и екстериор.

Ако досега не се бяхте замисляли колко артистичен и уютен аксесоар е пуф стола, сега несъмнено ще се убедите. Не само защото е невероятно комфортен, но и мобилен, цветен, стилен и забележим.

В следващите редове ще ви запознаем с няколко начина как бихте могли да интегрирате пуфове и барбарони в дома си, ако все още не сте го направили.

Какво е предназначението на пуфа?

Тази пухкава и понякога леко безформена мебел всъщност може да се сложи абсолютно навсякъде. Може да пасне прекрасно на дневната, както и на всяка друга стая. Ще ги намерите в различни размери, като доста често се предлагат големи, колкото е едно столче за крака. На пръв поглед може и да изглеждат без особено предназначение, но всъщност имат две основни качества – стилни са и функционални, стига да знаем как да ги съчетаем с интериора.

Как можем да използваме пуфове и барбарони като част от обзавеждането в дома ни?

Почивка за краката

Колкото и перфектен диван да сте купили – удобен и красив, то той със сигурност ще е още по-съвършен с една малка добавка към него. А именно – пуф, на който да слагате уморените си стъпала да почиват след дългия изморителен ден. Идилия, нали? Приятно сте се излегнали на дивана, а краката ви нежно почиват върху малък пуф, който допълва усещането за хармония идеално.

Кът за дрехи в спалнята

Всички имаме в спалнята ни поне един стол/велоергометър или пък дъска за гладене, които ползваме преди всичко за място, на което слагаме дрехите за утрешния ден. Време е да направим стаята по-подредена и стилна, като си обособим малък, но пък стилен кът специално за дрехи. Един мек пуф в края на леглото ще ни свърши идеална работа. Ще допълни интериора, правейки го по-завършен и ще е практично решение. Край на закачалката-велоергометър!

Любимият стол за всички деца


Няма дете, което да не обича пуфове и барбарони! Те са меки, удобни, леки са за местене из стаята и децата с удоволствие потъват в комфорта им. Особено любими на хлапетата и тийнейджърите са барбароните, в които могат да се отпуснат удобно, да четат книга, да гледат телевизия или пък просто да се излежават мързеливо и сладко.

Кът „Блаженство“ на терасата или верандата


След дълъг ден на работа имате една-едничка мисъл – как ще се приберете у дома, ще си налеете чаша вино или коктейл и ще се настаните удобно на терасата, потъвайки в тишина и спокойствие. Дори и за 15 минути, преди да се завърнете в света на домакинските задачи и родителски отговорности, тези 15 минути са оазисът, за който мечтаете цял ден. Има ли по-приятно местенце от любимия мек пуф, в който да се усамотите и да потънете блажено... Не, нали? И аз така си мислех.

Допълнителен стол в хола


Ако у дома често се събирате с приятели, но не искате да прекалявате с броя столове, винаги можете да допълните интериора с един-два пуфа. Те ще са прекрасен вариант да предложите място за сядане на свой гост или пък вие да се настаните на него.

Начин да запълните празно пространство

Ако в някоя от стаите в дома ви има празно място, което обаче така и не можете да измислите с какво да запълните, пуфът е идеалната мебел за целта. Той е достатъчно семпъл и в същото време интересен акцент, който може да се превърне бързо в любимото ви местенце, когато го подберете правилно. В "Мебели Виденов“ ще откриете много различни модели пуфове и барбарони, които се предлагат в разнообразни цветове и дизайни.

За футболните фенове

Ако партньорът ви обожава футболни мачове, има един сигурен начин да го зарадвате – каса студена бира и удобен барбарон, от който да гледа играта на любимия си отбор, когато го дават по телевизията.

Малка масичка

Стилният пуф би могъл да се използва и като удобна странична масичка до дивана или фотьойла например. Лесно можете да го местите, тъй като размерът му не е много голям, лек е и можете да освежите интериора като го премествате на различни места в стаята от време на време.

Уют и на двора


Няколко разпръснати пуфове или барбарони из двора на вилата са чудесна идея за релакс през лятото. Ако все още не сте си избрали подходящи модели, които да паснат идеално на двора ви, можете да го направите още сега в сайта на „Мебели Виденов“.

Снимки: "Мебели Виденов", istock.

Коментирай