За дома

Как да ускорите растежа на краставиците за добра реколта

Натурален подхранващ разтвор за по-бърз растеж на зеленчуците

17.06.2022г. / 11 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако сте любител на отглеждането на зеленчуци, с които да приготвяте домашна храна, вероятно краставиците са част от изборите, които правите всяка пролет. Отглеждането им е сравнително лесно, но за да растат здрави и по-бързо са необходими някои хитрини.

Как да ускорите растежа на доматите за добра реколта

За да направите растенията си по-силни и устойчиви ви е нужно специално подхранване. Не е задължително то да е с готови минерални или изкуствени торове. Трябват ви само някои подхранващи натурални съставки, с които краставиците растат по-бързо и дават добра реколта.

Как да ускорите растежа на краставиците с натурални съставки?

Домашен тор за подхранване на растения – цъфтят безотказно

За да направите хранителен разтвор за краставиците са ви нужни вода, хлебна мая и захар. Тази комбинация има мощни подхранващи свойства, от които краставиците растат неудържимо.

Натурални методи за наторяване на растенията в дома и градината

Свързани статии

За да приготвите подхранващия разтвор, смесете 1 супена лъжица суха мая, 1 супена лъжица захар в 1 литър топла вода. Разбъркайте добре, докато всичко се разтвори напълно. Сместа може да се съхранява на тъмно и топло място. Трябва да не се излага на директна слънчева светлина. След като сместа престои два часа и се разтвори добре, към нея се добавят още 5 литра топла вода. Разбърква се добре.

Полученият хранителен разтвор е концентриран. Затова се нуждае от разреждане преди да полеете краставиците с него. Всеки корен краставица се полива с 1 литър от разтвора, разтворен в допълнителни 10 литра вода.

Грешките на начинаещите градинари

Дрождите в маята за хляб подхранват краставиците и ускоряват растежа им, а захарта пък подхранва самите дрожди. Препоръчително е първо да полеете краставиците само с вода, а след това с разтвора. Така ще намалите шока от постъпващата хранителна смес и ще предпазите корените от загниване.

Коментирай