За дома

Съветите на Bosch за икономично пране и сушене

02.12.2022г. / 13 00ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Консумацията на ток и вода са в основата на всяко пране. Същественото е да управлявате тяхното използване чрез подходящите температурни настройки на пералнята ви. Прането на дрехите на висока температура изисква повече енергия, а студената вода не само може да е по-икономична, но и подходяща за вълна, коприна и синтетика, които трябва да се перат на температура от 30°.

Дозата на препарата

Един от митовете за прането е, че с повече препарат се постига по-добър резултат. Това не само не е вярно, но може да остави лепкав слой по дрехите ви, което ще ви коства повече средства и ще замърси околната среда. Bosch решава този проблем със системата за автоматично дозиране iDOS. Тя ще ви спести досадното чудене колко препарат да сложите, а 4D технологията ще осигури най-ефективното му проникване през тъканите. Така ще перете не само с отношение към околната среда, но и с оптимално използване на препарат, електроенергия и вода.

Автоматично премахване на петна

Петната по дрехите са предизвикателство за всяка домакиня. Възможностите за „борба“ с упоритите замърсявания вече не се ограничават само с предварителната им обработка със специални препарати или предварително накисване. Всъщност всички тези стъпки могат да бъдат спестени със специалната функция на системата AntiStain Plus на пералните на Bosch, която премахва до 16 вида упорити петна без предварително третиране. Досадното отстраняване на петната от червено вино или шоколад вече е възможно само с натискането на един бутон. Специалната програма автоматично регулира температурата, движението на барабана и времето за накисване за съответните петна и текстил, след която крайният резултат е нежно и надеждно отстраняване на упоритите замърсявания. И всичко това без необходимост от предварителна обработка или допълнителни химикали.

Умно сушене на дрехите

И ако вече сте се справили с прането и дрехите ви са перфектно чисти, остава нелеката задача за тяхното бързо изсушаване, което да гарантира, че те няма да променят вида и формата си. Имайте предвид, че сушенето на дрехи в стаята ви гарантира изпаряването на 4 литра вода във въздуха. За това не се чудете, ако имате проблеми с плесента в дома ви. Много по-лесно и бързо е решаването на този проблем със сушилнята, която в зависимост от вида на дрехите, ще избере подходящата програма. Сушилнята Bosch със система AutoDry измерва нивата на влага и цикълът приключва тогава, когато прането е сухо, а не когато програмата приключи. Това предотвратява пресушаването, а дрехите запазват размера си.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време