За дома

Какво е Покет Спринг Матрак?

30.11.2022г. / 16 22ч.
Аз жената
Снимка: Pixabay.com.

Снимка: Pixabay.com.

Днес моделите матраци с покет пружини са особено търсени и популярни. Защо са успели да спечелят съвременните потребители и кои са техните неоспорими качества? Всъщност ще говорим за това в тази статия. Един от лидерите на българския пазар са Матраци Тед.

Какво представлява Покет Спринг Матрак?

Този продукт има уникален „пълнеж“ – независима пружинна система. Всяка от тях е в отделен джоб, което допринася за формирането на добър ортопедичен ефект. Всъщност тази особеност на „джобния“ матрак му позволява да бъде по-добър от елипсовидните си и костеливи „Бонел“ пружини.

Самата конструкция наподобява торта на пластове: ролята на „пластове“ се изпълнява от пружинни блокове, а „кремът“ – от висококачествения пълнеж. Матракът може да се състои от абсолютно всякакъв брой специални пружини, чийто диаметър също може да варира. Ценовият диапазон на този продукт е доста висок и това изобщо не е изненадващо, тъй като в повечето случаи са добавени различен брой допълващи пластове.

Какви са характеристиките на пружинния матрак „джоб“?

Маркетинговите агенции провеждат доста интересен експеримент, за да популяризират качествата на този продукт: чаша, пълна с червено вино, е поставена върху снежнобял матрак и от човешка височина е хвърлена топка за боулинг. Най-интересното беше, че чашата оставаше неподвижна по време на всяко хвърляне на топката.

Експерименталните резултати са доказателство, че пружинната система е наистина уникална, тъй като докато едната част се компресира под товар, другата остава непроменена. Следователно спящите един до друг няма да усещат движението по време на сън и няма да се обръщат. Матракът с покет пружини е идеален за голямо легло!
Повърхността на продукта е в състояние да следва точно позицията на човешкото тяло. Освен това няма натоварване на гръбначния стълб, тъй като пружините имат независима подвижност, не контактуват със съседните пружини и разпределят натоварването равномерно. Тези матраци осигуряват максимален комфорт и релаксация по време на сън и почивка.

Предимства и недостатъци

Производството на всеки матрак е съпроводено с пълнеж от специални, естествени и висококачествени материали. Те са екологично чисти и хипоалергенни, така че не могат да навредят на човешкото здраве или да предизвикат алергични реакции. Ето защо матраците с покет пружини са идеални както за деца, така и за хора, страдащи от алергии.

1. Предимства:

Висока степен на ергономичност

Поради факта, че структурата има отделни зони на твърдост, натискът в областта на ставите е сведен до минимум, мускулите са напълно отпуснати и всеки дискомфорт изчезва.

Перфектна симетрия с гръбначния стълб

Системата от пружини тип „джоб“ предотвратява заболявания на гръбначния стълб.

Отлична транспирация

Матракът може да „диша“, тъй като въздухът се движи свободно във вътрешната му част.

Висок индекс на якост

Продуктът може да понесе тегло от 120 кг, а височината на матрака да е 20 см. Има голям избор от модели предлагани на пазара. Предлагат се височини от 20 до 30 см. в комбинации с пяна, мемори пяна, пяна с охлаждащ ефект и латекс.

2. Недостатъци

Единственият недостатък на пружинните матраци с джобчета е високата им цена. Въпреки това, след като е платил веднъж, купувачът може да се наслаждава на отличните характеристики на продукта в продължение на много години.

Ако си търсите нов матрак с покет пружини, посетете магазин за матраци Моят Матрак, там лесно и бързо можете да направите избор и поръчка на качествени матраци.

Коментирай
Здраве и красота