За дома

Как да започнем годината начисто?

Освободете се от ненужните вещи

06.01.2023г. / 10 51ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

С настъпването на новата година ни се иска да поставим и началото на дълго отлагано начинание или пък да променим нещо в навиците си. Новото начало е свързано и с нови надежди и очаквания. В следващите редове ви предлагаме няколко идеи как да започнете годината начисто.

Ето ги и тях:

Организирайте дома си

Навярно след празниците у дома ви е настанал малък армагедон – пране, което чака да бъде изпрано, остатъци храна от празничните вечери, коледни играчки, разхвърляни стаи и какво ли още не. Направете си разходка до близкия магазин и си вземете кутии за съхранение. Можете да ги използвате, за да организирате дома си по-добре. Използвайте ги в хола, кухнята, спалнята, детските стаи и дори банята.

7 неща в дома, които да почиствате, а не само да избърсвате

Изхвърлете стари дрехи и предмети

Направете ревизия на гардеробите – както вашите, така и тези на децата. Сбогувайте се с отеснели дрехи, захабени домашни блузи, панталони, които са протрити от носене. Това е един много добър начин да прочистите енергията в дома си, а според духовни учители, по този начин подсъзнателно слагате ред и в живота си.

Почистете основно дома си

Направете го забавно – пуснете си селекция от любими песни и започвайте! Преместете диваните, избършете праха под спалнята, сменете хавлиите в банята, почистете килера, изперете обувките.

Отделете се от екрана

Часовете, прекарани пред екраните на мобилните устройства буквално ощетяват истинския ни живот. Направете си малко предизвикателство и се опитайте да стоите колкото се може по-далеч от екраните. Вместо да гледате как другите правят упражнения, посещават екзотични места и се усъвършенстват – направете го самите вие. Не се сравнявайте с хората, които публикуват съдържание в социалните мрежи. Често пъти животът им няма нищо общо с това, което те представят на аудиторията си. Купете си хубава книга или пък гледайте нашумял сериал, това ще ви помогне да релаксирате и да се заредите за предстоящи задачи.

Направете промяна

Свързани статии

Ако искате да ви се случват различни неща, започнете с промяната във вас. Ако пък това ви се струва прекалено сложно, първоначално предприемете нещо лесно – като например смяна на мебелите, различна подредба на дома, нов електроуред. Колкото и прости да ви се струват тези неща, те ще доведат до промяна в мисленето и възприятието ви. 

Понякога е нужна само една дума

Един много лесен трик, който ще ви помогне да си поставите цел и да я спазвате. Намислете си кратко изречение, фраза, която да послужи като определение на това, което искате да ви се случи през тази година. Ако и това ви се струва прекалено сложно, нека това бъде само една дума. Каквото и да става, припомняйте си я отново и отново, когато кривнете от очертания ви път.

Коментирай