За дома

6 неща, които никога да не държите под кухненската мивка

Защо не е добра идея да съхранявате някои пособия и предмети там

07.03.2023г. / 16 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Шкафът под кухненската мивка е мястото, в което държим много пособия. Някои от тях обаче нямат никакво място там, колкото и нелогично да изглежда това. Под мивката се събира повече влага, която може да създаде условия за мухъл и плесен. Влажната среда може да навреди на някои пособия, които традиционно държим под мивката.

10 неща, които да изхвърлите от кухнята си веднага

Кои са предметите и пособията, които не е добра идея да се държат в шкафа под мивката?

Препарати

Препаратите са пособията, които всеки държи под мивката за бърз достъп. Това обаче не е никак добра идея, защото влагата може да развали препаратите, най-вече ако са отворени. Агресивните химикали също не трябва да се държат под мивката. При нарушаване на опаковката им те могат да причинят сериозни увреждания на здравето, както и да увредят мебелите.

Освен това шкафът под мивката в някои кухни се намира в близост до печката, което предполага нагряване и високи температури, което също предполага известна опасност за тези химикали. Мястото им е на тъмно, сухо и проветриво място.

Хартиени кърпи и принадлежности

Кърпите и хартиените принадлежности нямат място под мивката, защото могат да се намокрят. Дръжте ги на сухо място далеч от мивката, за да ги предпазите от намокряне, особено ако са ви важни.

5 неща, които да почистите моментално

Хранителни продукти

Не е добра идея да държите хранителни продукти под мивката, защото могат да се развалят. Там условията са влажни и крият риск от мухлясване. Ако сте свикнали да държите картофи, лук, други кореноплодни или зърнени продукти, не е добра идея да го правите, защото влагата може да ги накара да покълнат или да мухлясат.

Свързани статии

Кухненски съдове

Кухненските съдове трябва да се държат на място, на което не могат лесно да се изцапат. Шкафът под мивката не е подходящо място именно заради това, защото там могат лесно да се замърсят, а замърсяванията да се прехвърлят върху храната ви впоследствие.

8 от най-често забравяните места за почистване в дома

Електрически уреди

Някои хора държат електрически уреди под мивката, които използват рядко. Не е добра идея да го правите, защото при протичане на вода или при повишена влажност те могат да се повредят или да предизвикат късо съединение при включване в електрическата мрежа.

Храна за домашни любимци

Както вашата храна е застрашена от влагата и мухъла, така и тази за домашните ви любимци. Ето защо не трябва да държите храната за домашни животни там. Мястото ѝ е някъде на сухо и проветриво, защитено от влага и плесени.

5 златни правила за подреждане на кухнята

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 1 година )
ne sum mislila po temata . kudeto imam miasto - tam pribiram .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар