Снимка: istock
Ако искате да се насладите на любимите си сладки изкушения, но същевременно внимавате с приема на захар, в следващите редове ви предлагаме няколко диетични идеи за десерти. Ето ги и тях:
Бързо брауни без брашно с фъстъчено масло
Необходими продукти:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете малка тавичка, в която ще печете браунито. Разтопете фъстъченото масло заедно с ¾ чаша шоколадов чипс. Можете да направите това в микровълнова фурна или на котлона. Разбъркайте до получаването на гладка смес. Оставете леко да се охлади и разбийте яйцата, ванилията и захарта, добавете какаото и солта и разбъркайте до гладкост. Разтопете останалия шоколад и го разпределете поравно в тавичката. Отгоре изсипете брауни сместа и печете около 35 минути. Имайте предвид, че центърът му може да е леко мокър отгоре. Охладете напълно, преди да разрежете. По желание, преди да сервирате, можете да гарнирате с разтопено фъстъчено масло и шоколад.
Десерт с чиа, кокосово мляко и плодове
Нискокалорични мъфини с боровинки
Ще ви трябват:
Загрейте фурната до 220 градуса. Намаслете форма за мъфини (12 на брой) и след това я набрашнете. В голяма купа изсипете брашното, бакпулвера, солта и ги размесете. В друга купа сложете яйцето, захарта, млякото, зехтина, киселото мляко и ванилията. Разбийте добре. Смесете сухите и мокрите съставки и разбъркайте внимателно. Добавете боровинките. Разпределете сместа във формата за мъфини, запълвайки около ¾ от всяка. Добавете по няколко боровинки отгоре, за да получите приятен цвят. Печете 5 минути на 220 градуса, а след това намалете на 190 градуса и печете около 20 минути. Оставете да се охладят и тогава ги махнете от формичките.
3 идеи за здравословни десерти
Здравословни бисквитки с шоколад
Ще ви трябват:
Разтопете кокосовото масло и го оставете настрана. То не трябва да е прекалено горещо, когато започнете приготвянето. Смелете овесените ядки на брашно и ги измерете. В средно голяма купа смесете кокосовото масло, ваниловия екстракт, яйцето и кафявата захар. Към мокрите съставки добавете сухите – брашното от овесени ядки, целите овесени ядки, фините ядки, содата, канелата и солта. Разбъркайте добре с дървена лъжица и накрая добавете шоколада. Покрийте тестото и го охладете за около 30 минути, но не повече. С помощта на лъжици или с пръсти, оформете топчета, а след това леко ги притиснете. Охладете суровите бисквитки за още 30 минути. Печете 7-8 минути на предварително загрята фурна на 180 градуса.
Да ви е сладко!