За дома

Какви са тенденциите при приборите и сервизите за хранене?

Изберете нюанс черен мат 

01.11.2023г. / 15 39ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако в момента правите ремонт и ви предстои обзавеждане, със сигурност обикалянето на мебелните магазини е спортът, който практикувате напоследък. Няма как да не сте забелязали, че модата завладява не само подиумите, но се пренася и в дома. Ако искате да сте актуални и да следвате тенденциите, в следващите редове ще ви предложим няколко топ тренда, от които можете да почерпите вдъхновение, когато избирате прибори за хранене и сетове за сервиране. Ето ги и тях:

Прибори за хранене от чисто сребро 

Започваме с предложение за най-взискателните. Не просто прибори за хранене, а истинско ювелирно изкуство, което можете да поставите на масата си. Ако цените лукса и изискаността във всичките ѝ форми – подобен комплект е точно за вас. Можете да се спрете на дизайнерско решение, или пък да изберете ръчно изработени прибори, с които да превърнете всяко хранене в наслада за сетивата. 

Свързани статии

Ретро шик

По всичко личи, че „ретрото“ винаги е на мода. Ако се чудите за кой стил точно става въпрос – върнете се назад във времето и си спомнете с какви прибори се хранехте, когато ходихте на гости у баба. Най-вероятно те са били с издължени дръжки флорални мотиви по края. Е, можете да бъдете в крак с тенденциите и да се сдобиете с подобни. Те ще внесат еклектика и стил на вашата маса. 

Свързани статии

Черен мат

Не просто черно, а матово черно. Този тон завладя интериора на банята и ето че го срещаме отново, този път при приборите за хранене. Няма как да не получите комплименти и въпроси откъде сте закупили подобен комплект прибори, тъй като те определено не са нещо, което се вижда често. Ако харесвате екстравагантните решения, не изневерявайте на стила си и изберете именно такива прибори. 

Свързани статии

Позлатени прибори 

Тук дизайнерите залагат както на класическото златно, така и на неговите нюанси. Ако харесвате царствения вид на подобни прибори, можете да вземете красив комплект за себе си, или пък да ги поднесете като подарък. Изберете сет от неръждаема стомана със златно покритие, който може да се мие в съдомиялна машина.

Свързани статии

„Каменни“ съдове 

Започваме с една топ тенденция при съдовете за хранене. Разбира се, че тук не става въпрос за чинии и купи, изработени от камък. С този термин всъщност се означава керамика, която е изпечена при относително висока температура. Това води до създаването на по-издръжлив материал с по-голяма плътност, подобна на камък. Съдовете, направени от такъв материал са водоустойчиви и за разлика от керамичните съдове, не е необходимо да се глазират. Те са изключително здрави, а поради спецификата на направата им, всеки съд може да се разглежда като произведение на изкуството. Притежават неповторимо излъчване и стил. 

Свързани статии

Съдове от порцелан 

Когато говорим за съдове за сервиране, порцеланът е „абсолютната класика“. Изцяло порцелановите артикули са непорести и не абсорбират мазнини, миризми или бактерии, осигурявайки оптимална хигиена. Няма нужда да бързате при сервиране! Порцелановите съдове ще поддържат и задържат топлината на вашата храна. Ето защо, за да съчетаете функционалност, стил, удобство и мода – изберете порцеланът да бъде главният герой на вашата маса!

Сервиз тип „бистро“ 

Този тип заведения възникват в Париж и са известни с това, че там се сервират обикновени ястия в скромна обстановка. Към днешна дата „бистро“ тенденцията се наблюдава както в интериора, така и в стила на сервиране. Ако искате да придадете на масата си непретенциозно градско-бистро излъчване, изберете подобен сервиз и го комбинирайте с подходящи прибори. 

Модерна класика в пастел 

Приглушените пастелни и по-дълбоки тонове, вариращи от кремаво и зелено до розов руж или кобалтовосиньо могат да задоволят вкуса на всеки минималист. Ако искате да се отличите и да очаровате себе си и своите гости, можете да комбинирате сервиз в подобни нюанси с прибори в златно, сребърно или дори розово злато. За да направите и най-обикновения ден празничен, добавете на масата си ваза със свежи цветя, ароматна или LED свещ. 

Коментирай