Много лесен трик за почистване на загорели съдове

Без търкане и накисване

29.08.2023г. / 15 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Загорелите съдове са истински кошмар. Те могат да откажат много хора да готвят, само за да си спестят мъчителното безкрайно търкане. А най-лошото е, че то невинаги помага – съдовете остават мръсни и със загорели упорити остатъци.

За щастие има много лесен начин да сложите край на това кошмарно изтощително търкане на загорелите съдове. С помощта на един лесен трик можете да премахнете залепналите остатъци от храна много лесно и без усилия.

Как да вадим по-чисти съдове от миялната?

Свързани статии

Поставете загорелия тиган или тенджера на котлона. Налейте вода. Изчакайте да заври, намалете котлона. Добавете щедро количество препарат за съдове, няколко лъжици сода за хляб и половин чаша оцет.

Разбърквайте, докато сместа бълбука. Постепенно ще усетите колко лесно се отделят загорелите парчета от дъното на съда. Бъркайте така с шпатулата в продължение на поне 15 минути. Свалете от котлона.

Трикове за почистване на загорели съдове

Излейте водата. С напоена с препарат за съдове гъба втрийте още малко препарат за съдове и сода за хляб, смесена с малко вода. Всички остатъци ще паднат много лесно, а съдът ще изглежда полиран като нов.

Снимка: iStock

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
jokin ( преди 1 година )
При таз скъпотия,на препарати+ел.енергия,не мое ли с пясък?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар