За дома

Бюджетни идеи за новогодишна декорация 

Създайте парти атмосфера в дома си 

27.12.2023г. / 07 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Дори ако сте от хората, които не обичат празниците и суетата около тях, няма как поне малко да не се заразите с духа на Коледа. Този свят празник ни напомня за раждането на надеждата и за едно по-добро начало. А пък декорацията и освежаването на дома ви ще ви помогнат да посрещнете новата година свежи и заредени с енергия.

В следващите редове ще ви споделим и няколко идеи за бюджетна новогодишна украса. Ето ги и тях:

Заредете се с конфети 

Ако не си падате по звучното празнуване, напълнете малки шишенца, бурканчета или колбички с тапа с цветни конфети. Когато удари първият час от новата година, можете да ги отворите и да ги разпръснете навсякъде. 

Направете си стена за снимки 

Ако от едно парти няма снимки, значи то не се е състояло! Ето защо, ако искате да си създадете неповторими спомени, направете си стена за снимки. Ще ви е необходимо само голямо парче плат (или стара завеса). Поставете пред него няколко балона и изпишете с цифри от гланцова хартия предстоящата година. 

Свързани статии

Балони с брокат 

Ако искате да придадете на дома си истинска парти атмосфера, закачете балони, потопени в брокат. Много лесно ще си ги направите, като намажете половината надут балон със сухо лепило, а след това го потопите в избрания брокат. 

Украсете с огромни хартиени звезди 

Можете да спестите доста, тъй като за тази идея можете да използвате останала коледна декорация. Ако имате големи хартиени звезди, но все още не сте ги използвали – действайте смело! Придайте блясък и настроение на дома си. 

Направете си парти шапки 

Много лесно ще си ги изработите – ще ви трябват само лепило за хартия, кадастрон и стари гирлянди. Ето още една идея как да „преработите“ коледната украса. Направете си най-обикновена шапка от хартия, закрепете я с ластиче (или фиба), а отгоре я декорирайте като изрежете части от стара гирлянда или счупена коледна играчка. 

Използвайте отново коледната елха 

Ако не мислите да прибирате елхата веднага след Коледа, можете да я използвате, за да създадете парти настроение. Вместо традиционните играчки, декорирайте я с малки парти шапки, диско топки или пък окачете на нея хартиена гирлянда с надпис „Щастлива нова година“. 

Заложете на блясъка 

За да бъде атмосферата в дома ви наистина празнична, вашата маса трябва да е декорирана подобаващо. Затова помислете за всякакви бляскави прибори, салфетки, чаши, чинии, свещи, малки фигурки и т. н. Можете да използвате вашите стъклени купи като акцент и вътре да поставите коледни топки, конфети и гирлянди. 

Свързани статии

Направете си новогодишен часовник от балони

Закрепете на стената 12 балона и ги оформете във формата на кръг или овал. В средата можете да сложите импровизирана стрелка. Напишете цифрите от 1 до 12 на всеки балон и на всеки час пукайте по един, като така отброявате часовете, които остават до настъпващата година.

Парти чаши, декорирани с брокат 

Ако не си падате по миенето на чаши и чинии, можете да придадете по-забавно излъчване на обикновените пластмасови чаши и чинии, като ги декорирате с брокат. 

Направете си гирлянда от звезди 

Хартиените гирлянди са истинска класика в декорацията за дома. За да са достойни за новогодишната нощ обаче, те трябва да нашепват за блясък. Ето защо нарисувайте една идеална звезда и я ползвайте за шаблон. Направете си много звезди в най-различни цветове и от най-различни материали. Свържете ги и декорирайте с вашата ръчно направена гирлянда!

Надписи „Наздраве“

Няма как да не свързваме новогодишната нощ с много смях, веселие и наздравици. За да бъде по-празнично и вашето настроение, можете да декорирате дома си с надписи „Наздраве“, които да изработите сами. 

Декорирайте трапезата със свещници 

Ако имате у дома стари чаши или малки бурканчета, можете да ги превърнете в страхотни свещници. Намажете до половина външната им част с лепило и след това оваляйте в брокат. Ако нямате, можете да използвате и стар брокатен лак (или пък такъв в златен или сребърен нюанс). 

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време