За дома

Как да добавите лукс в спалнята

Няколко красиви идеи за вашия дом

06.02.2024г. / 05 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Спалнята е онова специално място в дома, в което си почиваме, възстановяваме се и правим любов, разбира се. По отношение на дизайна и декора, спалнята често се пренебрегва в полза на по-големите, по-ефектни и по-общи стаи като всекидневната и кухнята. 

Всеки иска в дома си да има уют, красота и малко лукс, който да не е крещящ. С малки трикове бихме могли да постигнем този ефект. Днес обаче обръщаме внимание специално на спалнята и това как да добавим усещането за лукс в нея. Спалното бельо е едно от първите неща, за които да помислим. Качествено и красиво, то е една добра инвестиция. Не е нужно да има десени. Ако материята е хубава и комфортна за кожата, то луксът винаги си личи. Разбира се, ако желаете може да заложите на любими десени, на кралско синьо, златисто. 

Възглавниците за декорация са прекрасен начин да създадем повече лукс и стил в спалнята. В различни размери, с различни десени и цветове, перфектно подредени или не чак толкова, които си кореспондират със завесите или килима. 

Симетрията е важна, когато искаме да имаме хубава спалня. Две нощни шкафчета с две лампи и два комплекта възглавници привличат добър поток от енергия за хармонична връзка, според фъншуй. Освен това изглежда и красиво. Дори и да не купувате нови нощни шкафчета, помислете за избора на нощните лампи, които да придадат лукс усещане. 

Не подценявайте пердетата и килимите. С тях може да преобразите спалнята си. Дори бюджетните идеи биха могли да изглеждат скъпо. 

Ако спалнята ви позволява да се сложи красиво кресло или дори винтидж столове, масички, помислете в тази посока. Тоалетното шкафче, големите кръгли огледала и красивите картини също създават усещане за скъпо. 

В галерията ни може да видите няколко идеи за спални с лукс усещане.

Свързани статии

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време