За дома

Мъдри хитрини за по-просторен дом

Как да направите пространството вкъщи широко и уютно

22.02.2024г. / 10 31ч.
Илияна Николова
Мъдри хитрини за по-просторен дом

Ако мечтаете за широк и просторен дом, който обаче не можете да си позволите, не се отчайвайте. Има някои прекрасни хитри начини да накарате дома оптично да изглежда по-просторен и светъл. Това ще ви помогне да се обградите с желания комфорт и уют в най-важното място за вас – домът. 

Кои са най-мъдрите хитрини, с помощта на които да направите дома си по-просторен?

Не използвайте тъмни цветове 

Ако искате да накарате дома си оптично да изглежда по-просторен и обширен, използвайте предимно светли цветове. Те са подходящи както за стените и настилките, така и за мебелите. Колкото по-светли тонове преобладават в интериора, толкова по-широк и светъл изглежда домът, дори реално да не е така. Оптичното усещане за широта се подпомага от светлите цветове. 

Добавете повече огледала 

Огледалата разширяват пространството, защото го отразяват и придават оптичен простор на помещенията. Ако добавите повече огледала, това ще помогне на дома ви да изглежда по-уютен, по-светъл и определено с повече свободно пространство.

Свързани статии
Не прекалявайте с шарените принтове 

Задръстването на пространството с твърде много шарки може да го стесни и да накара дома ви да изглежда разхвърлян, хаотичен, някак натруфен и претоварен. И обратното – ако избирате изчистени дюс форми в светли цветове за обзавеждането и интериора, това ще направи дома по-просторен. 

Помислете за премахване на някои интериорни врати 

Ако имате тежки или тъмни интериорни врати, които само утежняват пространството, помислете да ги свалите или да ги замените с плъзгащи се врати, врати тип „хармоника“ или някакъв друг вариант, който ще ви помогне да разширите оптично пространството в дома. 

Изхвърлете всичко излишно

Един от най-важните начини да разширите дома си и да го накарате да изглежда по-просторен е да се отървете моментално от всичко ненужно. Изхвърлете предметите, пособията и вещите, които не ползвате. Вместо да ги трупате с годините и вместо да събират прах, без да ви вършат работа, просто освободете дома си от тях. Това ще разшири пространството не само оптично, но и реално. 

Коментирай
Здраве и красота