За дома

Грешки в обзавеждането, които блокират индивидуалния ви стил

Къде грешите в подредбата на интериора вкъщи

29.02.2024г. / 09 19ч.
Илияна Николова
Грешки в обзавеждането, които блокират индивидуалния ви стил

Както в облеклото, така и в обзавеждането човек проявява индивидуалния си стил. За да се случи това обаче трябва не само да имате усет и вкус към стила, но и да не допускате някои грешки, които блокират именно вашата индивидуалност в интериора на дома ви. Той трябва да е ваше проявление, да показва същността и характера ви, но същевременно да носи уют, топлина и спокойствие вкъщи

Кои са грешките в обзавеждането, които блокират индивидуалния ви стил?

Избягвате акцентите и контрастите 

Не се страхувайте от акцентите. Те показват какво е важно за вас, хващат окото и правят дома по-забележителен. Хората със стил и вкус не се страхуват да експериментират с контрастите в обзавеждането, стига да не са твърде крещящи и натрапчиви. Добавянето на акцент е винаги добра идея и показва вашето отношение към личното ви пространство. 

Не копирайте от интернет или от чужди идеи 

Хубаво е човек да черпи вдъхновение отнякъде, но тоталното копиране е грешен подход, защото ще направи дома ви да изглежда като изваден от магазин за мебели. Това ще блокира индивидуалността ви и ще накара домът ви да изглежда посредствен, без да представя вашия стил и усет. 

Свързани статии

Обърнете поглед към всички цветове, не само черното и бялото

Освен ако не сте тотални фенове на обзавеждането в черно и бяло е добре да погледнете и към другите цветове. Има толкова нюанси, които можете да използвате като акцент и които ще внесат уникалност и вашия собствен отпечатък в цялостното звучене на интериора. 

Липса на синхрон в пропорциите 

Лошата комбинация от големини в дома може да има негативен ефект също толкова, колкото и недобрият избор на цветове. За да бъде домът ви прекрасен, уютен и хармоничен, да излъчва стил и естетика е важно пропорциите в него да са добре издържани. Големи акценти на фона на малки мебели е един пример за диспропорция, която може да наруши стила в интериора. 

Прозорци без завеси или щори 

Една от интериорните грешки, които някои хора допускат е да оставят прозорците голи. Акцентът, уютът и индивидуалният щрих, които пердетата или щорите според вкуса ви могат да дадат на дома са незаменими. Поиграйте си с възможностите, които те дават.  

Коментирай
Здраве и красота