Евтина и бърза пролетна супа с коприва и ориз

19 май 2025 | 15:20 | Мария Дуковска
Добави в любими
Евтина и бърза пролетна супа с коприва и ориз.
60 мин.

  • Порции: 4

През пролетта и лятото имаме възможност да готвим с много пресни и свежи зеленчуци. Един от най-полезните зеленолистни е копривата. Тя е богата на множество микроелементи и консумацията ѝ влияе положително на състояния като артрит, астма, бронхит, камъни в бъбреците. Затова, колкото по-често я готвим във вкусни ястия, толкова по-добре за здравето. Днес ви предлагаме да опитате една чудна пролетна супа с коприва, ориз и застройка. Готви се лесно, бюджетна е и е много полезна.

Пролетна супа с коприва, ориз и застройка

Продукти
Приготвяне

Попарете копривата с гореща вода и я отцедете. В дълбока тенджера загрейте мазнината. В нея запържете наситнения лук. Овкусете с подправки. Добавете около 2 литра вода. Сложете копривата. Варете около десетина минути, след това добавете и ориза. Разбърквайте от време на време. Когато оризът е почти готов, прибавете и фидето, за да не се превари. Намалете котлона на слаб огън и оставете да къкри под притворен капак.

Малко преди супата да е готова, направете застройката като разбъркате яйцата и киселото мляко. Налейте я много бавно в супата, разбъркайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай