Снимка: iStock
Независимо дали се опитвате да се придържате към популярната кето диета или просто искате да намалите желанието си за десерти късно вечер, вижте тези 3 кето десерта, които няма да разрушат напредъка ви във фитнеса:
Нисковъглехидратни кето бисквитки с шоколадови парченца, които са меки, лесни за приготвяне и без захар.
За тях ще ви трябват:
Загрейте фурната до 160 градуса. Разбъркайте много добре сухите съставки. Добавете мокрите, за да се образува тесто. Оформете бисквитки (първо оформете топчета). Поставете ги върху тава за бисквитки и печете по средата на фурната за около 10-12 минути. Оставете да се охладят още 10 минути, преди да ги вадите, тъй като в началото са много крехки, но се втвърдяват напълно, след като изстинат.
Хранителна информация:
Калории на порция: 80
Мазнини: 7 г
Въглехидрати: 3.3. г
Протеин: 10 г/p>
Време за приготвяне: 10 минути
Общо време за готвене: 20 минути
Порции: 5 големи или 10 малки броя бисквитки
За него ще ви трябва:
За блата на чийзкейка:
За пълнежа на кето чийзкейка:
За кората на чийзкейка:
Загрейте фурната до 180 градуса. Покрийте тава с подвижно дъно с хартия за печене. За да направите кората за чийзкейк от бадемово брашно, разбъркайте бадемовото брашно, разтопеното масло, подсладителя и екстракта от ванилия в средно голяма купа, докато се смесят добре. Тестото ще бъде леко ронливо. Притиснете тестото към дъното на подготвената тава. Печете около 10-12 минути, докато стане леко златисто. Оставете да се охлади поне 10 минути.
За блата на кето чийзкейка:
Междувременно разбийте крема сиренето и подсладителя на ниска до средна скорост, докато сместа стане пухкава. Разбийте яйцата, едно по едно. Разбийте лимоновия сок и екстракта от ванилия. (Дръжте миксера на ниска до средна скорост през цялото време; твърде високата скорост ще вкара твърде много въздушни мехурчета.) Изсипете пълнежа в тавата върху кората. Загладете горната част с шпатула (използвайте шпатула за глазура за по-гладка повърхност, ако имате такава). Ако искате да сте сигурни, че няма въздушни мехурчета, почукайте тавата по плота няколко пъти. Печете около 40-55 минути, докато центърът почти стегне, но все още се поклаща. Извадете чийзкейка от фурната. Ако краищата са залепнали за тавата, прокарайте нож по ръба (не махайте ръба на формата за печене все още). Оставете да се охлади във формата на плота до стайна температура, след което охладете в хладилник за поне 4 часа (за предпочитане за една нощ), докато стегне напълно. (Не се опитвайте да изваждате чийзкейка от формата, преди да е охладен.)
Хранителна информация:
Калории на парче: 325
Мазнини: 31 г
Въглехидрати: 6 г
Протеини: 7 г
Подготовка: 10 минути
Готвене: 1 час
Общо време: 1 час и 10 минути
За тях ще ви трябват:
Допълнителни съставки, като семена от чиа, настърган кокос и др.
Ако използвате банан, можете лесно да пропуснете добавения подсладител изцяло за здравословен и вкусен вариант. Ако предпочитате по-скоро десертен вкус, добавете допълнително подсладител по желание, като започнете с посочените 2 супени лъжици и продължите оттам – ако искате да използвате течен подсладител, просто намалете банановото или ябълковото пюре.
Загрейте фурната до 175 градуса. Намачкайте ябълковото пюре или банана с ядковото масло до гладкост, след което разбъркайте всички останали съставки, докато се смесят добре. Оформете бисквитки и печете върху намазнена тава за бисквитки за около 15 минути. Оставете да се охладят 10 минути, преди да ги извадите от тавата. Ще се получат 18 мънички бисквитки или 10-12 по-големи.
Хранителна информация:
Калории на бисквитка: 35
Мазнини: 2 г
Въглехидрати: 3.5 г
Протеини: 1.3 г
Време за готвене: 15 минути
Общо време: 30 минути
Порции: 18 малки или 10 големи бисквитки
Да ви е сладко!