Ежедневното пиене на зелен чай е чудесен начин да задвижите метаболизма си и да свалите излишните килограми. Диетата със зелен чай помага в отслабването, блокира усвояването на въглехидратите и помага в изгарянето на мастните депа в тялото.

Зеленият чай е мощен антиоксидант, който помага не само в отслабването, но предпазва и от редица заболявания, включително злокачествени тумори.

В комбинация с умерен режим на упражнения и зелен чай можете да постигнете изключително добри резултати за фигурата си. Ето как:

1. Започнете всеки ден със зелен чай

Топъл или студен – няма значение. Важното е да се събудите със зелен чай рано сутрин. Изпийте една голяма чаша зелен чай вместо кафе.

2. Пийте още една чаша зелен чай преди закуска

Закуската трябва да е около час след събуждането от сън. Преди сутрешното хранене изпийте още 250 мл зелен чай или една голяма чаша. Тя ще ви зареди с антиоксиданти за стимулиране на имунната система и метаболизма.

Освен това, една голяма чаша зелен чай преди закуска позволява на тялото да се възползва от високи нива на енергия, както и изгарянето на повече калории по време на храненията през деня.

3. Пийте зелен чай преди обед

Преди да пристъпите към обяда си изпийте още 250 мл зелен чай. В допълнение към ползите от зеления чай изпийте и две чаши вода. Резултатът ще е по-малък обем погълната храна през останалата част от деня.

В никакъв случай не пропускайте закуската или обеда, тъй като това забавя метаболизма ви!

Чаша зелен чай преди обедното меню спомага за редукция на мазнините. Помага на тялото да остане правилно хидратирано.

Още по темата

4. Пийте зелен чай преди вечеря

Преди вечеря отново приемайте по една чаша зелен чай. Ще забележите същите ползи, както при другите хранения. Минимумът чаши зелен чай на ден трябва да е 4. Ако искате да увеличите редукцията на теглото, можете да си позволите повече чаши зелен чай на ден. Важно е обаче да не се надхвърлят 8 чаши.

Това е така, защото зеленият чай е естествен диуретик и голямото количество може да предизвика дехидратация – обратният на желания ефект. Не пренебрегвайте приема на питейна вода през деня. Тя също е необходима.

Студеният зелен чай увеличава изгарянето на калории. Затова редувайте топъл със студен.