Здраве и красота

Ако искате да отслабнете, не пропускайте закуската

23.01.2012г. / 14 10ч.
Аз жената
Ако искате да отслабнете, не пропускайте закуската

Често от женска суета пропускаме закуската сутрин, а после доволно си мислим „Ето, спестих си едно ядене и така няма да натрупам излишни килограми.“ Да, ама не. Със сигурност сте чували, че най-важното хранене за деня е именно закуската. Тя дава сила за отскок и енергия за началото на деня. Вместо да пиете кафе и да чакате кофеина да ви отвори очите, изяжте купичка мюсли – задържа усещането за ситост за по-дълго време, дава полезна енергия и прочиства организма от боклуци. Освен това така няма да сте озверели от глад към 10 ч. и вече да точите зъби за обяда. Когато човек е гладен, не може да мисли толкова разумно, колкото когато е сит и е по-вероятно да залитнете към някоя уж диетична салата, но с мазен дресинг или да се изнервите излишно на колегите около вас.

Според проучване на австралийски учени над 40% от австралийките от 18 до 24 години не са закусвали най-малко веднъж седмично. В допълнение към тези резултати проф. Клеър Колинс от Австралийската асоциация на диетолозите казва: „Някои жени смятат, че като пропускат едно ядене могат да отслабнат. Но това не е така. Като се отказваме от закуската, ние се лишаваме от важни хранителни вещества и нарушаваме метаболизма“.

Знаем, че ускореният метаболизъм ни помага да отслабнем по-бързо, така че работете в негова полза и закусвайте редовно, но не палачинки, баници и мекици. А какво тогава? Мюсли, плодове, 2 филийки пълнозърнест хляб със сиренце и чаша зелен чай с мед.

\n

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Alma ( преди 11 години )
Изключително подвеждаща и по същество невярна статия. Всеки с поне елементарни познания по биохимия на човека знае, че сутрин организмът изразходва резерви и това е времето да не закусваме за да отслабнем, а ако искаме да задържим ефекта от отслабването - не трябва да се вечеря! Толкова е елементарно. Не се подвеждайте, моля, по псевдонаучни и със скрито рекламно съдържание послания! Хубав ден на всички!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар