Здраве и красота

Стартира кампания за здравословно хранене с 3 режима

28.03.2012г. / 14 47ч.
Аз жената
Стартира кампания за здравословно хранене с 3 режима

Здравословното хранене е неизменна част от стремежа ни да бъдем здрави и в кондиция всеки ден. Пресните и качествени продукти следва да са наша цел, а приготвянето им приятно и забавно. Ето защо ястията от кампанията за здравословно хранене Food Concept са приготвени по всички правила:

  • За мазнини се използват само студено пресовани такива – зехтин и кокосово масло, а детокс режимът използва за всичките си ястия специално разработен дресинг с авокадо и лайм.
  • Вместо оцет, в ястията се добавят прясно изцедени сокове от лайм и лимон.
  • Солта е Хималайска (с 84 активни минерала) и LoSalt (с ниско съдържание на натрий).
  • За подсладител в десертите се използват само натурални такива – мед, стевия, кокосова захар и фурми.
  • Брашната са пълнозърнести.
  • В режимите има голям акцент върху богатите на витамини, минерали и ензими пресни плодове и зеленчуци в суров вид.
  • Когато се налага, термичната обработка е максимално щадяща за продуктите и нищо не се пържи или подлага на висока температура.
  • Не се използват никакви заготовки, готови прахчета и бульони, всичко се приготвя на място от натурални продукти.

Всички менюта следват принципите на правилно комбиниране на храните, за да ви дадат енергия и лекота след всяко хранене. Те включват 5 ястия на ден – закуска, междинна закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря.

Food Concept стартира с 3 режима – детокс, захранване и здравословна кухня, като всеки един от тях се препоръчва на клиента след консултация с нутрициониста Надя Петрова.

Детокс режимът цели да върне организма ви в състояние на баланс и да ви помогне да се чувствате свежи и изпълнени с енергия. С цел олекотяване работата на храносмилателния тракт, ястията са сурови, пресни и ниско калорични, като по време на този режим се наблюдава и най-бързо сваляне на килограми. Благодарение на 2-годишната разработка на ястията и дресингите, детокс режимът е и изключително вкусен и включва ястия като спагети от тиквички с чери домати и шам-фъстък, лазаня с броколи песто, равиоли от червено цвекло с макадамия, лингуини от моркови, както и десерти като шоколадов мус, морковен кейк, бяла шоколадова торта, трюфели с какао и много други.

Захранващият режим следва детокса и представлява плавно преминаване към термично обработена храна, без организмът да се подлага на излишен стрес.

Здравословната кухня е комбинация от горните два режима, но в нея вече се включват и продукти от животински произход, въведени по специална схема за максимално здраве и лекота. Този режим също е с диетичен ефект, поднесен на организма по най-здравословния възможен начин, който не натоварва излишно нито един от органите ни. Целта е ястията да засищат, да дават енергия ежедневно и да са вкусни. Здравословните предложения варират от сурова кухня и десерти с фурми, до различни крем-супи, скариди на плоча върху канапе от тиквички и моркови, киш с пълнозърнесто брашно, тарт с козе сирене, телешко в зехтин с трюфели и други гурме предложения.

В комплект към всички режими и здравословни консултации, Надя Петрова ще провежда и безплатни лекции веднъж на 2 седмици на тема здравословно хранене. Предвидени са и уъркшопи, на които всеки участник ще може да се научи как да готви по този начин вкъщи. Ще се организират и лагери извън София.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай