Здраве и красота

Защо пълнеем повече през уикенда?

20.08.2012г. / 11 00ч.
Снежана Проданова
Защо пълнеем повече през уикенда?

През почивните дни на седмицата човек приема средно по 400 калории повече от обикновено.  Кои са причините за това и как да предотвратим това?

Не посягайте веднага към сладко. Преди да се поглезите с парче шоколад, порция сладолед или парче торта, хапнете малко ядки. Те ще ви заситят да известна степен и няма да прекалите със захарта.

По-късното ставане в съботните и неделните дни води до обединяване на закуската и обяда. Твърде рано за основно ястие, твърде късно за плод и зърнена закуска. В никакъв случай не е задължително да приемем общото количество храна. Добро решение ще са две яйца, приготвени по ваш вкус с парче шунка и препечена филия.

Когато мама си е у дома през уикенда, тя иска да зарадва всякак децата си, затова приготвя палачинки, мекици, баничка или кейк, от който после се изкушава да си хапне. Не е задължително да се глезим с вкусотии всяка седмица. Пропуснете този уикенд и заменете с по-интересни плодове като ананас, манго, помело, авокадо.

Излизането по заведения се случва предимно през почивните дни. Когато е по-шумно, сме по-склонни да пием и ядем повече, защото е трудно да се проведе нормален разговор. Идеалното решение за фигурата ви би било да прекарате по-голямата част от вечерта на дансинга, отколкото около масата или бара.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай