Здраве и красота

„От любов към живота“ отбелязва 10 години с арт инсталация с 400 розови чадъра

23.10.2012г. / 16 05ч.
Аз жената
„От любов към живота“ отбелязва 10 години с арт инсталация с 400 розови чадъра

Специална инсталация от 400 розови чадъра посрещна столичани на бул. „Витоша“ тази сутрин, 23 октомври 2012. Нестандартният арт проект е създаден от козметичната компания Avon по повод 10-годишнината на кампанията срещу рака на гърдатаОт любов към живота“ и може да бъде видян в следващите две седмици. Инициативата е част от поредица активности, с които ще бъде отбелязан юбилеят на най-мащабната благотворителна кампания в България.

„Чадърът е символ на защита и закрила, а с 400 розови чадъра „От любов към живота“ искаме да внушим и идеята за превенция и сигурност. Инсталацията има за цел да провокира вниманието на минувачите и да бъде повод за дискусии именно по темата профилактика и ранна диагностика на болестта, защото открит навреме, ракът на гърдата е напълно лечим“, каза Валентина Бешевишка, Маркетинг мениджър на Avon Дунав.

За да популяризира каузата, набираща средства чрез продажба на специална розова серия продукти, тази сряда компанията открива базарОт любов към живота“. От 24 октомври до 3 ноември 2012 на последния етаж в The Mall в София ще ви очакват екипът на Avon и известни личности, лица на кампанията през годините, от които всеки ще може да закупи артикул от благотворителната колекция продукти.

Основна цел на кампанията от самото й създаване преди десет години е да информира българската жена за необходимостта от редовни прегледи и да съдейства за една по-достъпна профилактика. Информираността и превенцията могат да предотвратят развитието на болестта, тъй като ракът на гърдата е напълно лечим при ранно диагностициране.

Според официалната статистика на Български национален раков регистър, всяка 10-а българка е застрашена от рак на гърдата, а всяка година от рак на гърдата в България заболяват над 3 500 жени. В световен мащаб всяка година 1 000 000 жени се разболяват от рак на гърдата, а близо 200 000 жени умират от това заболяване – число, което не може да бъде пренебрегнато, защото открит навреме, ракът на гърдата е лечим.

Прочетете още:

Коментирай