Здраве и красота

Ефективни начини за борба с целулита

Хранене, упражнения и масаж - тайната на красивата фигура

03.11.2012г. / 09 00ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Целулитът е козметичен проблем, който притеснява много жени и кара хиляди компании за красота да търсят ефикасни методи за справянето с него. Ето няколко варианта, които в голям процент от случаите са дали резултат:

Започнете със здравословното хранене. Вътрешното състояние на организма се отразява и на външния ни вид. Не слагайте в ястията си сол, мазнини и карбохидрати. Намалете подправките, захарта, кафето и консервираните храни. За предпочитане са плодовете и зеленчуците, яйцата, рибата и пилешкото месо.

Папаята е един от плодовете, който най-добре се справят с целулита. В нея се съдържа ензимът папаин, който пречи да се образуват мазнините, които стоят в основата на целулита.

Ръкавиците за масаж против целулит също са много ефективни. Докато се къпете, масажирайте с кръгови движения афектираните зони.

Правете упражнения – ходене, подскачане, танцуване, качване и слизане по стълби, тичане, плуване – варианти има много. Чрез движението и работата на мускулите се улеснява разграждането на мазнините на целулита.

Съществуват вид водорасли - fucus vesiculosus, които са богати на йод и антицелулитни компоненти. Те спомагат за източването на токсините и подобряване на кръвообращението. Използват се за направата на кремове, сапуни и при антицелулитни процедури.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Petyag ( преди 11 години )
Най-ефективно е активното спортуване. Най-препоръчителният спорт за тази цел е скуошът, който изгаря око 1000 калории на тренировка. http://spisanie.to/%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BE%D1%82%D0%B0/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82
отговор Сигнализирай за неуместен коментар