Здраве и красота

Женски пози като истински фотомодели

Малки трикове за още по-хубави снимки

09.11.2012г. / 17 40ч.
Снежана Проданова
Женски пози като  истински фотомодели

Без да сме фотомодели можем да се научим да позираме, за да изглеждаме добре на снимките.

Всеки от нас има поне един от онези нахално фотогенични приятели, които независимо от момента и обстоятелствата, в които е направена снимката, изглеждат красиви и естествени. Нали не си мислите, че звездите от червения килим са всичките от този тип изключения? Разбира се, че не. Има си хитрости, които могат да ви помогнат да изнесете на преден план най-красивото си Аз. Ето кои са те:

Мислете позитивно

Тук следваме принципа „външен израз на вътрешно усещане“. Ако си спомните за момент, в който сте се чувствали щастливи, или за някакъв мил жест, който любимия е направил за вас, усмивката ви ще придобие съвсем различно излъчване и стойност.

Открийте вашата усмивка

Отделете малко време, докато сте сами, и си направете няколко (или много) снимки, като всеки път пробвате различна усмивка. В момента, в който видите снимката, на която по свое мнение изглеждате най-добре, запомнете я и се стремете да я повтаряте.

Свързани статии

Отпуснете се

Не се опитвайте да насилите тялото си да застане в определена поза. Чувствайте се удобно в собствената си кожа и застанете така, както ви дойде отвътре. При всички случаи, стойте добре изправени и дори леко килнати назад, но не изпъчени.

Застанете на подходяща светлина

Избягвайте ярката светлина, която предизвиква тъмни сенки, защото така всяка гънка по кожата на лицето ви ще изпъкне и ще се образуват кръгове под очите и около носа ви. Светлината по време на залез и изгрев е най-деликатна и създава особена атмосфера в снимките.

Носете правилните дрехи

Точните дрехи могат да свалят от фигурата ви между 2 и 5 килограма. Тук помагат тъмните цветове и вертикалните райета например. Избягвайте отпуснати дрехи с широки ръкави, защото така ще подчертаете най-широките части на фигурата си.

Намерете място на ръцете си

Скръстени, отпуснати встрани или сложени на рамото на приятел – това са въпроси, които могат да ни паникьосат в последния момент преди щракването на копчето на фотоапарата. Професионалистите препоръчват да отпуснете ръце на бедрата си, защото така ще допринесете за по-издължената форма на тялото си и ще изглеждате дори по-естествено, отколкото ако само ги изправите успоредно на бедрата.

Коментирай