Мода

4 тайни за красота от кралиците на червения килим

Красивият външен вид на звездите е сложна симфония от дреха, прическа, аксесоари и цветове

30.10.2012г. / 12 15ч.
Ана Петрова
4 тайни за красота от кралиците на червения килим

Не сте ли се замисляли защо на червения килим почти няма дама, която да не блести повече от светкавиците на всички присъстващи фотографи? Кои са тайните на популярните личности, които им помагат да изглеждат зашеметяващо? Разгледайте галерията ни тук.

1. Не се притесняват да експериментират с цветовете

Свързани статии

Колкото и да е изкушаващо да заложим само на черния цвят, защото никога не излиза от мода и същевременно ни кара да изглеждаме по-слаби и фини, не той е ключът към идеалния външен вид. Тук е важно да знаем кой цвят ни подхожда най-много: топлите цветове (червено и коралово) отиват на брюнетките и на чернокосите дами; пастелените цветове са за блондинките; металните (златно и сребърно) подхождат идеално на всички жени, независимо от цвета на косата и кожата им.

2. Балансът е ключов елемент в основите на естетиката

Понякога роклята или тоалетът сами по себе си са достатъчно ефектни и не изискват допълнителни украси и аксесоари (грешка, която много жени допускат). Роклята без презрамки например може да се носи с голяма гривна, колие или чифт обици, но не всичко едновременно. Едноцветните рокли предполагат бижута, които да компенсират цветовото еднообразие. Тук всичко е въпрос на личен вкус, но и на естетически подход.

3. Рокли според и въпреки възрастта

Със сигурност сте чували да се казва, че една жена трябва да се облича според възрастта си. В повечето случаи това е така, но нека си спомним за Скарлет Йохансон например – млада и красива, все още в 20-те си, предпочита класическият холивудски стил – светлорусата коса, изисканите тоалети, яркочервените устни... Когато една жена се облече като по-възрастна, се чувства доста по-самоуверена и секси.

4. Ефектната прическа

Понякога отделяме толкова много време на тоалета си, че съвсем забравяме за прическата, а тя може да съсипе вида дори и на най-красивата жена с най-бляскавата рокля. Не е нужно да прекарваме цял ден във фризьорския салон, за да си изберем прическа, но е добре да имаме предварителна идея за това какво би подхождало на стила ни, на роклята и на формата на лицето ни. Всичко останало е в ръцете на специалистите.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай