Здраве и красота

Миене на чинии и ходене на високи токчета – невероятни начини за отслабване

От домакинската работа се отслабва, както и от обувките на висок ток

10.11.2012г. / 19 05ч.
Снежана Проданова
Миене на чинии и ходене на високи токчета – невероятни начини за отслабване

Гимнастика, кардио, фитнес, танци – това са методите, които повечето жени избират, когато стане въпрос за допълнително изгаряне на калории. Ако си направим равносметка на дейностите, които извършваме ежедневно, можем да забележим, че много от тях включват силови упражнения и най-вече психическо натоварване. Как горим калории без да се усещаме и какво да направим, за да допринесем още повече за това?

Свързани статии

Качване на стълби

Живеете на висок етаж? – в такъв случай, забравете за известно време за асансьора. Освен ако не живеете толкова високо, че от прозореца си виждате чак отвъд хоризонта, отделете си по 10 минути на ден за „разходка по стълбите“.

Миене на чинии

Едно от най-омразните занимания за много домакини. Интересно, но факт – енергията, която използвате, за да измиете чиниите след купон у дома, е достатъчно голяма, че да я наречем спокойно „физическо упражнение“. Затова не се оплаквайте, ами хващайте гъбата и „тренирайте“.

Ходене на високи токчета

Не може да се каже, че обувките на високи токчета ви помагат да изгорите повече калории, отколкото тези с плоска подметка, но благодарение на тях краката се натоварват по различен начин от обикновено и се стягат повече или по-малко други групи мускули.

Дотук добре. Има много ежедневни дейности, чрез които горим калории без да го осъзнаваме. Има обаче малки подробности в ежедневието ни, които често ни убягват, а се явяват като преки пътечки по пътя към добрата фигура. Ето някои от тях:

Изборът на парково място

Влизайки в паркинга, всеки шофьор се превръща в хищник, гладен за най-удобното и близко до входа на магазина място. Вие подходете „по-вегетариански“ и спрете, където можете. Дори да е далеч (а именно това е идеята!), разходката до магазина и обратно ще бъде нещо като малка тренировка.

Изхвърляне на боклука

Най-лесно е да вземете торбата с отпадъците сутрин в колата, да спрете до някоя кофа за боклук, да отворите прозореца на колата, да подадете ръка през него, държейки торбата, да ядосате междувременно шофьора зад себе си и да изхвърлите боклука, натоварвайки се минимално. Едва ли общината е лишила квартала ви от кофи за боклук. Възползвайте се от двигателните си способности някой път и направете кратка разходка до тях.

Разговор със забавен приятел

Ще се изненадате, ако разберете, че дори изкуственият смях гори калории. Вие обаче не разчитайте на това, ами вдигнете телефона и се чуйте със стар познат, с когото имате много общи весели спомени. Не само, че ще повдигне настроението ви, но и ще повлияе положително на тялото ви.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )
niama sramna rabota a maj koito obi4a naistina znae kakvo obi4a v jenata do sebe si
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време