Здраве и красота

Сладки храни с малко калории

Угодете си без да пълнеете

17.12.2012г. / 11 20ч.
Петя Зефирова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Съществуват ли сладки храни, които да ядем без угризения? Ако ви привлича сладкото, а се опитвате да промените лошите си навици в храненето, да подобрите здравето си или да отслабнете, може да прибегнете до този списък с натурални, ниско калорични продукти.

Наскоро световната асоциация на ендокринолозите разкри, че процентът на застрашените от диабет нараства с опасна скорост, а в повечето случаи дори няма симптоми за болестта в началния й стадий. Трябва да се знае, че могат да се предприемат много и най-различни мерки за превенция на болестта. Ако диагностиката е навременна, ще се избегнат усложненията на по-късен етап в поне половината от случаите.

Свързани статии

Какво да правим за да избегнем тази болест на метаболизма? Налага се да намалим захарта, а най-добре е да потърсим нейни заместители, които допринасят нещо позитивно на организма.

Мед

Ако страдате от високо кръвно, сърце, или имате проблеми с червата, ще бъде от голяма полза ежедневната умерена употреба на този натурален продукт. Ефикасен начин за регулиране на кръвното е приемането на една лъжичка мед, смесена с половин лъжичка канела.

Черна тръстикова захар

Прави се чрез изпарение на тръстиковия сок и съдържа всички полезни съставки на растението: витамините A, B, C, D, калций, магнезий, желязо, фосфор, потасий, мед, цинк и манган.

Стевия

Листата на това растение са натурален алтернативен заместител на захарта. Добил е голяма популярност, защото има нула калории, а ефектът на намаляване на апетита и понижаване нивото на глюкоза в кръвта е огромен.

Кафява захар

И тук след обработката на тръстиката се запазва голяма част от свойствата на растението, но не променя така значително вкуса на кафето и чая, както черната захар. Много е подходяща за всякакви десерти, дори и за направата на домашни целувки с белтъци.

Коментирай