Здраве и красота

6 начина да отслабнем на корем

Когато коремът ни загрозява

28.01.2013г. / 15 02ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Слаба жена, с хармонични пропорции. Единственият й недостатък, който я тормози е „биреното“ коремче, въпреки, че не пие бира. Причините за появата му са в повишения й апетит към храната, големите порции, липсата на любов към спорта и заседналия начин на работа и живот. Другите скрити причини са недостатъчно сън, стрес, хормонални проблеми, дисбаланс на захарта в кръвта и генетична особеност – майка, баба и леля – всичките в периода след 40-те си години започват да оформят подобна фигура.

Ето как можем да отслабнем на корем:

1. По-малко празни калории

Не яжте или много рядко си позволявайте:

  • висококалорични сладкиши с карамел, млечен шоколад и сметана; сладка и конфитюри; понички; мекици и др.;
  • мазно и преработено месо – свински пържоли, бекон, салами, субпродукти;
  • мазни топени сирена, пълномаслени млечни продукти;
  • сладки напитки – кафе, чай, млечни коктейли, пакетирани плодови сокове и нектари, газирана вода и алкохол.

Сменете ги с домашно приготвени ястия – диетични, печени, задушени, на пара.

2. Полезните фибри

Заобичайте фибрите, но не злоупотребявайте и с тях, защото според едно изследване фибрите „изяждат“ желязото от организма. Фибрите пълнят обема на стомаха като създават усещането за ситост. Има ги в пълнозърнестите продукти – макарони, хляб, брашно, бобови растения, зърна, семена, плодове и зеленчуци.

3. Само вода

Чао, чао на бабините компоти и бутилираните сокове (Изключение може да направите на празник, на гости или с гости.)Чистата вода хидратира организма. Пийте една чаша вода преди ядене – това ще намали апетита ви. А за целия ден – около 2 л в случай, че теглото ви е около 50 килограма.

4. Четири яденета

Често и по малко – така съветват диетолозите да организираме дневния си режим на хранене. Честото хранене поддържа постоянно нивото на глюкозата в кръвта, следователно липсват резки колебания на концентрацията на инсулина, който спомага за отлагане на мазнините в областта на корема.

5. Намалете калориите

Малко са жените, които ще седнат с калкулатор, лист и химикалка в ръка да броят калориите си. И все пак това упражнение много помага – ако намалите всекидневния си прием на 500 ккал, за една седмица ще отслабнете с 400-500 г, без да навредите на здравето си и без жестоки диети.

6. Спорт на всяка цена

Преборете се с мързела си и заобичайте спорта – всекидневна малка разходка – дори това да значи обиколка на 3-4 улици в квартала; леки упражнения за корем и крака вкъщи – маховете с краката помагат за работата на тънките черва, коремните преси също са отличници в групата. Целта им е да свият червата и стомаха и да стегнат корема.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Хриси ( преди 7 години )
5 rate up comment 0 rate down comment
dimitar_yord_bg@abv. ( преди 11 години )
Здраве и красота