Здраве и красота

Трупаме излишни килограми заради лоши новини

Добрите новини правят тялото ни стройно

29.01.2013г. / 11 32ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Учени от университета в Маями, САЩ, заявяват, че лошите новини са една от причините за напълняването. Зрителите и читателите инстинктивно преживяват негативната информация и започват да употребяват висококалорични продукти, резултатът е, че ядат с 40 % повече от хората, които не се огорчават от тъжни вести.

Свързани статии

Изследването е проведено в САЩ и е приключило след президентските избори, през време на които често се говореше за насилието в американските училища, спада на икономиката, политическите грешки.

„Цялата лавина от лоши новини кара хората да поглъщат повече калории заради автоматично включващия се инстинкт, изработен от милиони години на еволюция. Следвайки принципа „използвай момента и се наяж“, хората приемат калоричната храна като „запас“, който трупат в тялото си за всеки случай, ако дойдат по-лоши времена. Препоръчваме на всички, които искат да отслабнат, да водят здравословен начин на живот и да избягват неприятните вести“ – казва професор Джулиано Ларан.

Експериментът е проведен с две групи доброволци. Първата е засипвана с тревожни новини, а втората – с вести с неутрално съдържание.

Коментирай