Здраве и красота

Да стареем с финес!

Прости правила за дълга младост

19.03.2013г. / 11 15ч.
Петя Зефирова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Остаряването е съпроводено с ред физически изменения, които много рядко биха очаровали една жена. Все още не сме се научили да боравим с времето дотолкова, че да го спираме или връщаме, затова засега ще трябва да се примирим с неизбежните бръчки или да се опитаме да навлезем в старостта с грация. Ето няколко прости правила как:

Грижа за кожата

Почистване, хидратиране, подхранване – трите златни правила за красива кожа. Обърнете внимание не само на кожата на лицето си, но и на тази на ръцете, шията, раменете и гърба. Тези са зоните, в които кожата се променя най-много с времето. Не пропускайте да отделите специално внимание на кожата около очите.

Бъдете активни

Свързани статии

С редовни упражнения и активно движение кръвта тече нормално през тялото, като по този начин се усвояват успешно повече хранителни вещества. Освен това мускулите са тонизирани, костите – здрави, а кожата – стегната.

Хранете се правилно

Множество здравословни проблеми се отразяват на вида на кожата. Колкото по-изхабено е едно тяло от нездравословни храни, толкова по-остаряло изглежда. Уверете се, че в хранителния си режим включвате много витамини, антиоксиданти и минерали и не прекалявайте с мазнините.

Наспивайте се добре

Наспалият се човек изглежда свеж. Тялото има нужда от около 8-9 часа сън на денонощие, за да е здраво и да се състарява по-бавно.

Намалете пушенето

Вярно е, че има и столетници, които запалват по една цигара от време на време. Но тук става въпрос за старост, а не за дълголетие – цигарите вредят на организма. Това най-ясно личи, когато започне хронична кашлица, зъбите пожълтеят и кожата загуби тонуса си.

Намалете алкохола и кофеина

Алкохолът дехидратира тялото, отнема минерали и витамини. Кофеинът също води до обезводняване, намалява калция в костите и може да доведе до остеопороза. Старайте се възможно най-рядко да приемате напитки със съдържание на кофеин и алкохол, за да забавите процеса на стареене с поне няколко години.

Коментирай