Здраве и красота

Къса прическа – решение за смели жени!

С пролетта идват промените – какво можем да направим с косата си?

04.04.2013г. / 13 15ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Дойде пролетта и времето започна да се затопля – ето две причини да обмислите някаква промяна в стила на прическата си!

Пролетта вероятно е най-доброто време за промяна. След зимните месеци, в които сме крили тялото и мислите си под дебело пухено яке и вълнена шапка, сега можем да свалим няколко ката от дрехите си, да извадим ръце от джобовете си, да се зарадваме на усмихнатото слънце и да му се усмихнем и ние. Що се отнася до косата – колкото по-дълга, толкова по-топлеща. Приятно е, когато отидеш на море, да можеш да се насладиш на бриза в косите си, но през останалото време все търсим ластици и шноли, за да вдигнем косата си и да позволим на врата си да диша спокойно.

Свързани статии

Много съвременни актриси започнаха една по една да се подстригват, дали търсейки нов имидж за себе си, или поради друга причина. В крайна сметка голяма част от лицата, които познаваме от екрана в момента са с нов профил, нова прическа и различно излъчване.

Повечето българки ревностно поддържат косата си дълга и рядко се подлагат на пълна промяна във фризьорския салон. Миналата година всяко трето младо момиче беше с дълга, боядисана в нов цвят коса, но малко бяха тези, които посегнаха към ножиците (или позволиха на друг да посегне към тях).

Дами, косата е в процес на постоянен растеж. Ако не се харесате, ще трябва да потърпите няколко месеца (или дори година), докато дължината ви се възстанови. Но бъдете прагматични: ако се харесате – идеално! – потърсили сте промяна, намерили сте я и сте щастливи с новия си външен вид; ако пък веднага съжалите за отрязаните кичури – вече знаете, че няма да повторите тази грешка. Бъдете смели!

Коментирай