Здраве и красота

Мускулите на лицето също се нуждаят от трениране

Упражнения за красива кожа на лицето

10.04.2013г. / 09 25ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Непрестанно слушаме, че за да сме в добро здраве, трябва да се храним балансирано и редовно да правим упражнения. Когато чуем думата „упражнения“, си представяме тичане, скачане, коремни преси, лицеви опори, и т. н., но пропускаме да се сетим за упражненията, засягащи по-малки групи мускули като например тези на лицето. Ето някои от задължителните упражнения за лице, които трябва да правим, ако искаме да имаме гладка кожа без бръчки по-дълго време.

Свързани статии

1. Седнете с изправен гръб и погледнете към тавана. Дръжте устните си затворени и изимитирайте дъвчене на нещо. Повторете около 15-20 пъти. С това упражнение тонизирате мускулите на шията си.

2. За кожата на челото – седнете и повдигнете вежди. В същия момент използвайте показалците си, за да ги избутате надолу. Повторете 10-15 пъти.

3. Красиви скули и бузи можете да имате благодарение на следното упражнение: седнете с глава, наклонена назад. Нежно сложете пръсти на бузите си. Усмихнете се – ще усетите как мускулите на бузите ви се повдигат. С помощта на пръстите ги избутайте надолу. Принципът е същият, както на предното упражнение. Повторете 10-15 пъти.

4. Седнете и отворете устните си във формата на буквата „о“. След това отворете устата си така, че да оформите голямо „О“. От това положение се усмихнете, така че да се изместят ъгълчетата на устните ви нагоре. Задръжте няколко секунди и отпуснете. Повторете около 10-15 пъти.

5. Седнете и погледнете към тавана. Устните трябва да са плътно затворени. Изпънете ги нагоре сякаш се опитвате да целунете тавана. Задръжте за няколко секунди и отпуснете. Повторете 15-20 пъти.

6. Седнете и погледнете нагоре. Сложете долната устна на горната и я изпънете нагоре, колкото можете. Задръжте за малко и отпуснете. Повторете 10-12 пъти.

Коментирай
Свободно време