Здраве и красота

Жените сами си трошим здравето

Прости правила за по-добро здраве

17.04.2013г. / 13 40ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Мнозинството от жените не осъзнават, че са виновни за лошото си здравословно състояние. Често пренебрегваме удобството и комфорта си, за да свършим една или друга работа в повече. Трябва ли да е така? И какво можем да направим, за да предотвратим болките?

Носене на тежки торби и чанти

Готови сме да се натоварим с всички покупки наведнъж само за да си спестим още едно връщане до колата. Носим чантата си на едното рамо, знаейки, че е хубаво тежестта да бъде разпределена на двете, и не си спестяваме излишните вещи, които ни прегърбват. Разтягания на мускулите, изкривяване на стойката и крампи са едни от нещата, които могат да ни изненадат неприятно.

Свързани статии

Високите токчета

Разширени вени, фрактури, разкъсване на сухожилия, остеоартрит, болки в коленете... високите обувки не са шега работа! Освен всичко се изкривява и ходилото. Затова, ако не искате напълно да се откажете от ходенето във висините, най-малкото редувайте с по-ниски обувки и помислете за ортопедични стелки.

Пушенето

Жена да пуши редом с мъжете преди се е смятало за дързост, но в момента е най-нормалното нещо, което можем да видим. Трябва обаче да споменем, че цигарите не само вредят сериозно на белите дробове, но и водят до хормонален дисбаланс, безплодие и усложнения при бременност.

Грешна мярка сутиени

Сутиенът трябва да е на първо място удобен. Ако с него не опитвате да създадете впечатление за по-голям бюст например, купете съответния модел, а не се измъчвайте с по-малки номера. Има опасност от болки в гръбнака, врата, изкривявания и лошо кръвообращение.

Необмислени диети

Както необмисленото хранене е вредно за организма ни, така и стресовите „агресивни“ диети са способни да разклатят здравето ни. Не правете радикални промени в начина си на хранене, а постепенно навлезте в новия си режим. Колкото по-бързо свалите излишните килограми, толкова по-лесно ще е после да ги качите пак.

Тесни дънки постоянно

Ежедневното носене на тесни дънки никак не е за препоръчване, защото води до болки в коремните мускули, крампи, изтръпналост, вагинален дискомфорт и проблеми с пикочния мехур.

Грим „24/7“

Гримът запушва порите и пречи на кожата да диша. Дори да се приберете безкрайно уморени късно вечерта, не пропускайте да отделите 10-15 минути, за да махнете грима си преди да легнете.

Коментирай