Здраве и красота

Ценните качества на зеленото манго

Защо да ядем мангото неузряло?

18.04.2013г. / 08 58ч.
Петя Зефирова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Неслучайно мангото е определено за „крал на плодовете“ в много азиатски страни най-вече заради невероятния му вкус. Преди да узрее и да придобие магнетичния си златен цвят, мангото е зелено. Трябва ли да чакаме да узрее, за да го ядем или дори зелено може да ни предложи нещо специално?

Богато на витамин C

Свързани статии

Зеленото манго е пълно с витамин C, който помага да задоволите нуждата на организма от калций и да заздравите костната си система. Благодарение на него тялото се бори с инфекциите и намалява риска от болести, засягащи кръвта. Кръвните телца стават по-устойчиви и еластични, спомага за създаването на нови клетки и абсорбцията на желязо.

Облекчава сутрешното гадене

Бременните жени могат да се хранят със зелено манго, за да намалят интензитета и честотата на гаденето сутрин, а ако мангото присъства редовно в чинията ви, гаденето може напълно да изчезне.

Лек за стомашни разстройства и запек

Ако се чувствате неразположени и имате киселини в стомаха, фибрите, съдържащи се в мангото, ще ви се притекат на помощ. Плодът съдържа много алкали, които лекуват запек, а ако прибавите малко мед и сол, ще облекчите неразположението в стомашно-чревния тракт.

По-здрав черен дроб

В мангото се съдържа много желязо, което поддържа черния дроб в добро здраве. С редовно, но не непременно често хранене с манго, ще ускорите секрецията на жлъчни киселини и ще спомогнете за прочистването на червата от бактериални инфекции.

Подобрява устойчивостта срещу болести

Благодарение на зеленото манго имунната система укрепва и ви предпазва по-успешно от редица болести – туберкулоза, анемия, диария, дизентерия, хемороиди, както и разнообразни видове рак и сърдечни болести.

Коментирай