Здраве и красота

5 лесни и ефикасни идеи за по-гладко лице

Как да отложим появяването на бръчките

24.04.2013г. / 09 40ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ако лицето, което ви гледа сутрин от огледалото започва да събужда в главата ви тревожни мисли, значи наистина е време да помислите как да загладите следите, които времето рисува върху лицето ви. След навършване на 30 години малки, издайнически бръчици започват да подчертават изразителността на очите ни и „сърдитките“ върху челото ни. Ако започнем навреме да се грижим за намаляването им имаме шанс да се „преборим“ с неумолимостта на времето (макар и за кратко).

Масажирайте редовно лицето си

Всепризнат факт е, че масажирането на лицето с лек крем или бадемово масло забавя появата на бръчките. Използвайте показалеца и средния си пръст и масажирайте с кръгови движения. Ежедневния масаж помага за по-добрата циркулация на кръвта. Така тъканите се хранят добре и като резултат отлагаме момента за поява на бръчките.

Витамин E идва на помощ

Свързани статии

Естествените антиоксиданти, които този витамин съдържа, помагат за поддържането на млада и здрава кожа. Може да се използва в различни форми – като драже (обикновено в комбинация с витамин A) или във вид на масло. Лесно можете да си направите домашна маска от глицерин и капсула витамин E. Смесете двете съставки и нанесете върху лицето. Правете си тази маска веднъж седмично и бъдете уверени, че резултатите няма да закъснеят.

Начинът ви на хранене влияе на бръчките

Изключително важна роля за вида на кожата на лицето ви има храната, която включвате в дневната си диета. Добрите хранителни навици, които включват приемането на порядъчно количество плодове и зеленчуци ще ви осигурят жизнена и гладка кожа за дълго. Цитрусовите плодове и ядките (особено орехите) трябва да са на първо място в менюто ви и да присъстват в него ежедневно.

Да предпазим кожата от загуба на колаген

Една от основните причини за появата на бръчките е намаленото количество колаген в кожата. Без него тя загубва своята еластичност и като резултат на лицето ни по-ясно се забелязват линиите на бръчките. Ето защо е много важно и през лятото и през зимата да използваме хидратиращи кремове, които предпазват кожата ни от изсушаване и загуба на колаген.

Не забравяйте слънцезащитните кремове

През следващите месеци слънцето все по-силно ще пече и това налага задължителното използване на ефикасни защитни продукти – кремове, масла, гелове и лосиони, които предпазват кожата ни от вредните UVA и UVB лъчи, водещи често до слънчево изгаряне, бръчки, тъмни петна и лунички. През горещите летни месеци слънцезащитният фактор трябва да е поне 15, а крема трябва да нанесете 30 минути преди излизане от къщи . Така ще получите търсения ефект от него – предотвратяване появата на бръчки и преждевременно остаряване на кожата на лицето.

Коментирай