Здраве и красота

Правилните храни в борбата с килограмите

За тънка талия яжте...

24.04.2013г. / 13 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Пролетта и лятото са сезоните, предлагащи разнообразни плодове и зеленчуци, съюзници в поддържането на доброто здраве и тегло. Ето няколко вкусни и пресни продукти, които ще ни помогнат да свалим някой друг килограм.

Свързани статии

Джинджифил: Пресен той има специфичен свеж аромат, леко пикантен. Потиска апетита. Ако все пак не ви допада уханието му, може да използвате сух такъв.

Кресон: Половин чаша от този зелен магьосник съдържа само две калории! Добър източник е на магнезий, фосфор и витамин B. Консумирайте го приготвен на пара или добавен в салата, към сандвич.

Сливи: Този сочен плод съдържа много фибри. След като изядем сливите, те така да се каже набъбват в червата и създават чувство на ситост. Освен това съдържат антиоксиданти, които подхранват очните тъкани, което предотвратява дегенерация.

Пресен лук: Той добавя не само цвят и вкус на салатата, но и не е така лют . Пресният лук е богат на сяра, а това помага на панкреаса да гори въглехидратите, преди те да са се превърнали в мазнини . Има противовъзпалително действие .

Бейби спанак: Има мек и приятен вкус, освен това е много лесен за приготвяне. Богат е на липоева киселина – антиоксидант, който помага за свалянето на кръвната захар и мастните киселини в клетките.

Зелен грах: Освен, че е с приятен специфичен вкус, той има съставки, които помагат за предпазване от рак на червата.

Патладжан: Сотиран, на скара, варен или като заместител на месото в различни ястия, той е с ниско съдържание на захари и високо на калий, спомага за укрепването на мускулите.

Печурки: Според изследване на UCLA (University of California, Los Angeles) те са пълни с растителни протеини, спомагащи за намаляването на захарите в организма. Една порция на ден от тях могат да помогнат да намалите теглото си с 50 на 100, споделят специалистите от университета.

Авокадо: То съдържа полезни мазнини както и витамин A, D, E и K. Половин чаша от него съдържа 120 калории и 11 грама мазнини. Често е включван в различни диети, включително и в средиземноморски. Храносмилането на този плод отнема време, което ще ви накара да се чувствате сити по-

Пролетта и лятото са сезоните, предлагащи разнообразни плодове и зеленчуци, съюзници в поддържането на доброто здраве и тегло. Ето няколко вкусни и пресни продукти, които ще ни помогнат да свалим някой друг килограм.

Свързани статии
Коментирай