Здраве и красота

Обезкосмяването отново на дневен ред

Сложете спокойно банските и това лято

26.04.2013г. / 16 00ч.
Ана Петрова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Идва лято и скоро ще извадим банските, за да се топнем на хладно в реката, морето или в басейна. И тогава възниква един от проблемите, които съпътстват оскъдното ни облекло през топлите месеци (и не само) – обезкосмяването. Вариантите са много, но кой точно да изберем? Ето няколко предложения:

Бръснене

Използваме самобръсначка, за да премахнем видимите косъмчета около бикини зоната. Плюсовете на бръсненето са, че не струва много пари, можете да го направите сами и не е задължително да сте у дома или в салон за красота. За съжаление обаче бръсненето е ангажиращо занимание – ако не го правите достатъчно често, може да получите сърбеж от наболите косъмчета. Освен това не всички жени постигат добри резултати за гладка кожа.
Използвайте редовно балсам на тези косъмчета, за да се премахват по-лесно. Можете дори да използвате бръсначката, за да създавате различни форми с тях – само трябва много да внимавате!

Депилаторен крем

Свързани статии

Кремът се намазва на желаното място, изчаква се 5-10 минути и се избърсва. Тук отново имаме процедура, която не е скъпа и с която можете да се справите сами. Липсва опасността от порязване, но пък съществува рискът от разраняване на кожата. Преди да използвате крема, проверете дали няма да навреди на кожата ви, като го тествате на вътрешната страна на китката си. А има случаи, в които космите са твърде упорити и не се поддават на крема.

Кола маска

Тази процедура дава най-добри резултати, когато е направена в салон и от специалист. Колата се намазва върху зоната, която желаете да обезкосмите, притиска се лента отгоре и се дръпва рязко в посока, обратна на растежа на космите. Резултатите най-често са много добри – гладка, красива кожа – сякаш никога не е имало косми там. Цената обаче е по-висока и болката не е за пренебрегване. Възможна е появата на подкожни косъмчета.

Лазерна епилация

Това е процедура, която винаги трябва да се извършва от лицензиран професионалист. За премахването на косъмчетата се използва пулсиращ лазерен лъч, насочен към зоната за обезкосмяване. Лазерната вълна прониква дълбоко в кожата, унищожавайки корена на косъма в процеса на растеж. Процедурата дава дълготрайни резултати, но пък изисква редовно посещение и струва скъпо. Болката я има, но като се вземат предвид резултатите, може да се каже, че напълно си струва да се изтърпи.

Коментирай
6 rate up comment 1 rate down comment
Terra Nova ( преди 10 години )
Еееее, вие убихте всичко детско в мен! Как така на дневен ред е обезкосмяването??? Само лятото ли го правим? Ужасссссссссссссссс! Хахахаха! Нямам думи просто!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар