Здраве и красота

Пилинг за лице с кафе, мед и зехтин

Грижа за кожата от природата

09.05.2013г. / 11 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка:Sxc.hu

Снимка:Sxc.hu

Прекрасно е, когато сутрините започват с чаша ароматно кафе. Полезността му е доказана, когато не се прекалява с него. Но освен да се чувстваме добре вътрешно, важно е така да се усещаме и отвън.

Когато говорим за грижа и красота не бива да пропускаме и природните продукти, които помагат в това да сме здрави и красиви. Тъй като е време да подготвим кожата си за слънчевите бани, премахвайки мъртвите клетки по кожата на лицето и тялото, няма нищо по-хубаво от това да си направим сами пилинг за тяло.

Свързани статии

Кафето е добър съюзник в това отношение. Ето една лесна домашна рецепта за пилинг. Необходимите продукти са кафе, което е предварително смляно, зехтин и мед.

Ако ще правите пилинг на лицето ще са необходими:

  • 1 чаена лъжичка кафе
  • 1 лъжичка мед
  • 1-2 лъжички зехтин

Приготвяне:

В купичка смесете кафето, меда и зехтина. Разбърквайте. След като получите хомогенна смес, нанесете върху добре почистената кожа на лицето. След нанасянето на сместа започнете лек масаж с кръгообразни движения, като не минавате през зоната на околоочния контур.

Движенията не бива да са резки, а нежни. Оставете няколко минути на лицето, след което изплакнете с хладка вода. Ако е необходимо след процедурата завършете с подходящ крем за лице. Ако искате да ексфолирате кожата на тялото използвайте същите съставки, но в по-големи количества.

Добре е да правите тази процедура веднъж на две седмици, не по-често. След нея кожата ви ще бъде преродена, сияйна и нежна.

Снимки: Sxc.hu

Коментирай