Здраве и красота

Малки стъпки за пухкави устни

Да се погрижим за устните

17.05.2013г. / 17 38ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Грижим се за фигурата си, за кожата на тялото и лицето, но не забравихме ли устните? Мислите си, че всичко е наред, щом сте си сложили червило. Малки или големи, за да бъдат пухкави и розови устните се нуждаят от малко повече внимание.

Свитите и напукани до кръв устни създават неприятно усещане, а и не изглеждат привлекателни за мъжете. Не забравяйте, че погледът на мъжа се спира на всяка ваша извивка, включително и на тях. Няколко съвета, отново ще ги направят приятно издути и меки.

Свързани статии
  • Пийте много вода, поне по литър на ден! Консумирането на достатъчно количество вода хидратира не само тялото, но и устните.
  • Спрете да се облизвате, освен когато не се храните или в други случаи. Слюнката съдържа храносмилателни ензими, които разрушават защитната бариера на устните и те изсъхват от постоянното им облизване.
  • Купете си балсам за устни, който съдържа витамин Е, масло от жожоба, пчелен восък, бадемово масло и други хидратиращи съставки.
  • Ексфолирайте устните нежно с кафява захар и мед, след което ги намажете с овлажняващ балсам.
  • Ако когато спите въздухът в стаята е сух, потърсете в магазините овлажнител за затворени помещения. Той ще освежи стаята ви и въздухът в нея ще бъде с балансирана влага.
  • Купувайте само качествена козметика богата на глицерин, витамини и други хидратиращи съставки. Много червила струват малко пари, но скоро след нанасянето им устните се свиват, защото са сухи. Ако все пак не искате да ги изхвърлите, нанесете преди червилото малко балсам за устни.
  • Когато сте на плажа освен кожата на лицето и тялото е добре да защитите и устните си от агресивните слънчеви лъчи. Има много богат избор от балсами за устни, които имат слънцезащитен фактор.

Снимка: Reuters

Коментирай