Здраве и красота

Супер добавки към вашата диета

Храни, които повишават издръжливостта по време на тренировки

11.06.2013г. / 09 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Диетите трябва да бъдат преди всичко хранителен режим, който включва пет здравословни хранения на ден, консумирането на много вода, плодови сокове и умерени тренировки.

Хранителния режим, към който се придържаме не бива да лишава организма от ценни витамини, минерали, аминокиселини. Тези няколко супер храни ще обогатят вашата диета, ще ви заредят с енергия и издръжливост по време на тренировки.

Не забравяйте, че хранителните добавки не трябва да изместват нито едно от вашите хранения. Те просто подпомагат имунната система и ви поддържат здрави.

  • Конопеното семе

Съдържа полезните за организма аминокиселини, фибри, витамини и минерали. Има противовъзпалителни свойства . Приемайте от него като го добавите към салатите си, при приготвянето на домашен хляб.

  • Семена от чиа

От хиляди години тези малки семена се свързват с издръжливостта на тялото. Във вода абсорбират до 10 пъти собственото си тегло. Те контролират кръвната захар, придават чувство за ситост, доставят дълготрайна енергия. Когато консумираме от тях, ние укрепваме кожата, косата и ноктите.

  • Растението мака (Lepidium meyenii)

Това растение вирее в перуанските Анди. Екстрактът от корените му увеличава енергията, издръжливостта и има положителни ефекти върху оплодителните способности, смята се, че е мощен афродизиак.

Сушеният екстракт от корени на мака на прах, съдържа седем незаменими аминокиселини, помага за храносмилането, богат е на калций, витамини B1, B2 и B12.

Тези негови ценни съставки повишават издръжливостта по време на тренировки. Мака може да закупите в прахообразна форма и да добавяте към сутрешния плодов или зеленчуков шейк, преди да започнете тренировка.

  • Спирулина

Спирулина са синьо-зелените водорасли, които съдържат големи количества аминокиселини и протеини, наричат ги суперхрана за тялото. Доставят на организма ценните бета-каротин, витамин Е, манган, цинк, мед, желязо, селен.

Всички техни съставки участват в изграждането на костите, мускулите, възстановяват увредените тъкани, помагат на хора, които страдат от различни алергии. Спирулина също се предлагат в прахообразна форма и са незаменима добавка към вашите здравословни шейкове.

Коментирай