Здраве и красота

Домашни рецепти за борба с целулита

Масаж с мед помага да премахнем портокаловата кожа

11.06.2013г. / 11 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Дупчиците по кожата, които наричаме целулит, не са приятни и я загрозяват. За да не се сдобием с това неприятно притежание, а също и да го посмекчим, ако вече сме го придобили, освен балансирано хранене, приемане на много течности и физически упражнения, кожата има нужда и от масаж. Когато не можем да си позволим анти-целулитни процедури при специалист, бихме могли да положим малко усилия в домашни условия.

Единственото, което трябва да направим е да използваме натуралните продукти от нашата кухня и да имаме търпение. Кожата се нуждае от старателно и редовно масажиране, за да бъде еластична и за да се стимулира кръвообращението.

Свързани статии

Запишете си няколко лесни начина за борба с портокаловата кожа.

Масажно масло от етерични масла

  • 15 капки масло от жожоба
  • 15 капки масло от розмарин
  • 15 капки масло от лимон и грейпфрут
  • 15 капки масло от лавандула

В купичка или друг съд, в който ще ви бъде удобно, смесете добре всички етерични масла. Нанесете върху кожата и масажирайте нежно.

Редовните масажи с този микс от полезни масла ще поддържат кожата влажна, благодарение на маслото от жожоба, ще задържате по-малко течности благодарение на розмарина, а маслото от лавандула ще ви помогне да стимулирате кръвообращението.

Масажен пилинг

Смесете около половин чаша утайка от кафе с три супени лъжици зехтин. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Нанесете върху кожата и масажирайте, след което вземете топъл душ. Ако утайката на кафето е прекалено фина, може да добавите малко морска сол към сместа.

Масаж с мед

Намажете кожата с мед, който да разнесете леко с масажни движения. Започнете да натискате леко длани към кожата и след това да ги отделяте. Получава се потупкващо движение. Прилепяйте и отлепяйте длани. Процедурата не е приятна и на моменти е леко болезнена. Ако може я правете около 10-15 минути, след което изплакнете кожата и нанесете овлажняващ крем.

Коментирай