Здраве и красота

Идеално права коса – как да я постигнем?

Кой е най-безвредният начин?

11.06.2013г. / 15 55ч.
Вергиния Генова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Изправяне на косата по естествен начин.

Този начин изглежда най-безвреден, но изисква най-много време и усилия. Първо трябва да сте убедени, че косата ви ще се поддаде на този вид обработка – трябва да не е прекалено твърда, с плътен косъм и ситно къдрава.

Идеята е следната. Измивате косата си и докато е още влажна, нанасяте по дължината й балсам без отмиване, а на крайщата серум или кристали. След това разресвате косата добре и я разделяте на две половини. Едната връзвате с ластик да не ви пречи, а другата започвате да разделяте на кичури. Започвате да изпъвате косата и да я приглаждате към скалпа, като я закрепвате с фиби. Малко по малко по този начин закрепвате цялата коса, като от време на време пръскате с вода, за да не изсъхне. Слагате мрежичка за коса и може да легнете да спите, или ако сте направили процедурата сутринта, трябва да стоите така до вечерта. Най-удобно е да си направите тази прическа вечерта, на сутринта косата ще е идеално суха и идеално права. Просто махате фибите и разресвате.

Ако никога не сте опитвали да изправяте косата си, не се отчайвайте, може би няма да стане от първия път. Трябва по великолепния житейски принцип на опита и грешката да видите кой метод е най-подходящ за вашия тип коса и да го прилагате него.
И най-важното – не бива да се прекалява.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
imaenatina ( преди 9 години )