Здраве и красота

10 причини да използваме лимона по-често

Премахва успешно брадавици по кожата

17.06.2013г. / 12 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Свежестта на лимона е добре позната на всички. Възползваме се от нея, като добавяме лимонов сок към напитки, сладкиши, салати и ястия, към домашните маски, които правим за красива кожа и коса.

Може би забравяме, че той е приложим и в голяма част от домакинската работа, както и при различни здравословни проблеми. Ето 10 причини, които ще ви накарат да го използвате и консумирате повече.

Премахва лошата миризма от хладилника и микровълновата печка

Изстискайте един лимон и напоете памучен тампон или гъба. Избършете повърхностите в кухнята и усетете свежия аромат.

Намалява гаденето

Лимонът е богат на калий, който контролира високото кръвно налягане и намалява гаденето и виенето на свят.

Предотвратява покафеняването на плодовете и зеленчуците

Когато предварително искате да приготвите плодова салата за гостите си, нарежете всички плодове на кубчета. Полейте ги леко с лимонов сок. Това ще ги запази свежи и ябълките няма да покафенеят.

Почиства дъските за рязане

Забелязали ли сте, че след продължителна употреба дъските за рязане придобиват леко неприятна миризма. Тя обикновено се прехвърля върху продуктите, които режем върху нея и така им придава неприятен дъх. Разрежете един лимон наполовина и го разтъркайте хубаво върху дъската. Това ще премахне лошата миризма, дори от риба.

Прогонва мравките и хлебарките от дома ви

Изстискайте сок от лимон и капнете няколко капки по первазите и праговете на вратите, както и в дупките, където според вас се събират мравки и хлебарки. Около тях поставете няколко корички от лимон.

Коментирай