Здраве и красота

Упражнения с хавайски обръч за тънка талия

Свалянето на килограми може да бъде и забавно

14.06.2013г. / 13 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Помните ли как в детските години сте се забавлявали въртейки обръчи? Беше забавно и толкова лесно. Е, тази наша малка забава продължава и в по-зрелите ни години, но тук включваме обръча, за да поддържаме тънка талия и добра форма.

Тези обръчи, които се използват за подобен вид физическо натоварване се наричат хавайски. Те са малко по-различни от обръчите от нашето детство. Малко по-тежки са, а някои дори са релефни, което ги прави един вид масажиращи. Упражненията за отслабване с хавайски обръч са сравнявани с бягането на пътека. За десет минути е възможно да изгорите около 100 калории.

В движенията, които извършваме когато въртим обръч, участват голяма група мускули, а упражнението е и забавно. Освен, че завъртате обръча около талията си, може да го въртите и около краката, ханша, ръцете. Пробвайте да въртите обръча около бедрата си.

Най-напред по часовниковата стрелка, а след това обратно на нея. Или въртете обръча около единия глезен, а с другия крак леко прескачайте въртящия се обръч.

Движенията са разнообразни и в дните, в които нямате особено желание за спорт, хавайският обръч е приятна алтернатива. Попитайте и вашият фитнес инструктор за допълнителни натоварвания с него.

Лесно може да бъде закупен от спортните магазини. Попитайте кой обръч е подходящ за вас. Ако сте начинаещи, ще ви бъде необходим по-лек в началото. Но, ако разполагате с обикновен обръч, може и с него да правите упражнения. Важното е да бъдете постоянни, защото обръчът наистина помага в процеса наречен отслабване.

Коментирай