Здраве и красота

Разтоварващите дни са подходящи за всеки

Дни на сокове за разтоварване на организма

18.06.2013г. / 09 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Независимо дали спазваме диета или не, добре е да правим всяка седмица по един разтоварващ ден. Тези разтоварващи дни не е задължително да бъдат изтощителни и да ни се струват най-дългите от цялата седмица.

Свързани статии

Изберете един от вариантите за разтоварване, който смятате, че ще бъде най-приемлив за вас. Разтоварващите дни помагат да се отървем от токсините, да прочистим червата и да свалим някои друг килограм.

Ден на плодове и зеленчуци

Може да изберете дни само на плодове или само на зеленчуци. Ако решите да ги съчетаете в един ден, не ги смесвайте на ядене, яжте само плодове или само зеленчуци. Те са полезна храна, защото съдържат малко калории, имат малко или никакви мазнини, съдържат полезни фибри.

Стомахът лесно ги обработва, защото повечето от тях съдържат голям процент вода, което ги прави естествен диуретик. Намаляват запека и подуването на корема. Благоприятстват храносмилателната система.

Ден на въглехидрати

В такъв ден приемаме само полезните или така наречени сложни въглехидрати. Те са богати на хранителни вещества, витамини и минерали, фибри, които благоприятстват прочистването на червата. На закуска хапнете овесена каша или киноа, на обяд сварен кафяв ориз, а на вечеря сварен ечемик.

Дни на плодови и зеленчукови сокове

Пригответе си любимите ви сокове, които са богати на витамини. Приемайте ги през два часа.

Ден на вода

Трябва да изпивате поне по 10 чаши вода в тези разтоварващи дни. Може би е добре да се движите и по-малко, в случай, че усетите слабост. Ако усетите момент на прилошаване, изпийте чаша билков чай подсладен с лъжичка мед. Тези дни се приемат по-тежко от някои хора. Затова е добре да изберете този модел на разтоварване, който няма да ви затрудни.

Коментирай