Здраве и красота

Диета – сега или никога

Диети с пъпеш

26.06.2013г. / 13 20ч.
Аз жената
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Ако и през лятото не можем да свалим някой и друг килограм, да не ви разочаровам, но май никога няма да успеем. Сега или никога. По време на горещините е най-подходящото време да се започне борба с килограмите.

Въпросът е как?

Най-лесно е със сезонни продукти. Най-приятно е с такива, които обичаме. Ако за вас това е пъпешът, започнете с него.

Пъпешът е освежаващ и нискокалоричен. С голямо съдържание на вода, много витамини – C, B, А и микроелементи: желязо, калий, магнезий.

Свързани статии

За пъпеша се смята, че помага при заболявания на черния дроб, повишава имунитета и има диуретичен ефект. Препоръчва се при проблеми със стомашно-чревния тракт, но трябва консултация с лекар при гастрит, колит и други. Понижава лошия холестерол. Забавя стареенето на клетките.

С една дума е идеалното начало.

Пъпешът е подходящ и за монодиета, и за разтоварващи дни. Каква е разликата? В продължителността на упражнението. Монодиетите обикновено се правят по пет дни, в които се яде предимно избраният продукт, в случая пъпеш. Разделя се количеството пъпеш на равни части примерно по 300 грама на няколко приема за деня и се комбинира с много вода, сокове и зелен чай. Има прочистващ и диуретичен ефект.

Обаче още по-добрият вариант е да се храните умерено през деня с леки храни по избор: мюсли, сирене, кисело мляко, салати, риба, пилешко – по възможност без сол и много мазнина, а вечерта да оставите за няколко резена пъпеш.

Свежо, разхлаждащо и разтоварващо.

Коментирай