Здраве и красота

Бразилското дупе е постижимо с няколко упражнения

Правете всекидневно тази гимнастика за секси стегнати задни части

28.06.2013г. / 11 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Лято е и е време да покажем женствените си форми на плажа. Избрали сме подходящия бански, който сме съобразили с фигурата. Храним се балансирано, тренираме поне два пъти седмично и пием много вода. Всяка част от тялото ни се нуждае от специални упражнения, за да бъде добре оформена и стегната.

Ще се запознаем с упражнения, които могат не само да стегнат задните ни части, но и да скулптират бразилско дупе.

Заемете разкрачен стоеж. Изправете гърба. Изпънете ръце и преплетете пръсти. Така започнете да клякате, но не до земята. Започвате да клякате и спирате по средата, сякаш сядате на стол. Ръцете са опънати напред, дупето е прибрано, коремът също и гърбът изправен.

Застанете на колене като ръцете трябва да поставите на пода ( като кученце) . Вдигнете единия крак. Започнете с леки движения да го движите напред, встрани и назад. Все едно описвате кръг.

Легнете по гръб. Свийте леко краката, като стъпалата трябва да опират в земята. Започнете да повдигате таза нагоре. Задръжте около 10 секунди и се върнете в изходно положение. Сами ще усетите как при задържането дупето се стяга.

Заемете разкрачен стоеж. Започнете да прикляквате на една, а след това на другата страна. Клякате на една страна, единият крак е свит, а другия изпънат. Това упражнение може да го правите и по-бързо, като клековете няма да бъдат до долу. Получава се нещо като ритмичен танц.

Правете три серии по десет повторения от всяко упражнение. Преди да започнете каквито и да било физически упражнения, трябва добре да сте загрели. Направете леко раздвижване. Ако сте начинаещ и тези серии са ви трудни за изпълнение, започнете с по- малки повторения, като ги увеличавате постепенно.

Коментирай