Здраве и красота

Тренировки с босу топки за стегнато тяло

Да стегнем седалищните мускули

15.07.2013г. / 11 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

След големите фитнес топки, босу топките са следващите най-вълнуващи уреди за упражнения. Могат да бъдат използвани за много и различни физически натоварвания, които помагат за придобиване на сила, издръжливост, баланс и стабилност. Босу топките са полусферични и тяхната плоска основа ги прави уникални.

От една страна топката може да бъде използвана за кардио упражнения, от друга за лицеви опори. Скокове, подскоци или като стъпенка за аеробика. Може да се използва при изпълняването на клекове или плиометрични движения за повишаване на гъвкавостта, за коремни преси.

Тренировките от скучни се превръщат в едно предизвикателство, защото тренирайки с босу топка, трябва да се запази центърът на тежестта върху повърхността, който се променя непрекъснато. Мускулите работят в синхрон, а ставите са в нормална позиция.

Сферичните топки са идеално допълнение към всяка фитнес зала. Подходящи са и за вашата домашна тренировка, а защо не и в офиса за леко раздвижване. Това спортно забавление накара много хора да повярват, че тренировките могат да бъдат забавни.

Ето едно упражнение за стягане на седалищните мускули.

Обърнете босу топката с плоската част нагоре, меката страна да бъде към пода. Леко стъпете с единия крак, след това с другия върху платформата. Ръцете изпънете напред. Започнете да клякате бавно. Забавно е, нали? Докато така се стремите да запазвате баланс, стягате тялото. Следващото видео ще ви предложи още интересни упражнения и ще ви покаже какво представляват босу топките.

Коментирай