Здраве и красота

Да придадем цвят на косата с помощта на билки

За червен оттенък използвайте силата на хибискуса

16.07.2013г. / 16 54ч.
Михаела Лазарова
 Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Билките се използват от векове за различни лечебни и разкрасителни цели. Те са изсушавани, стривани, приготвяни като отвари, за да могат да помогнат на човека в борбата с болестите и да се погрижат за красотата на косата и кожата. Днес нещата не са много по-различни.

Свързани статии

Все повече се доверяваме на натуралната козметика и правим полезни за нашето здраве билкови чайове, маски. Използването на билки за придаване на цвят на косата има не само заздравяващ ефект за нея, но ще я направи по-лъскава и интересна. Тези лесни отвари можете да прилагате всеки път, след като сте измили косата си. Добавете естествени и красиви кичури.

За светли кичури

Направете отвара от лайка и невен. В около 500 мл вода сложете по две супени лъжици от сухите цветове. Оставете ги на котлона за около 10 минути. След като отварата изстине, прецедете я и добавете пресен сок от лимон. Тази смес поставете в шише с пулверизатор. Напръскайте на влажна коса и не изплаквайте. За по-добър ефект постойте около 30 минути на слънце.

За червени кичури

Сварете отвара от две супени лъжици цветове от невен и две супени лъжици цвят от хибискус. Сварете ги в 500 мл вода и прецедете след като вече е изстинала отварата. Изплакнете косата след като вече сте я измили с шампоан и сте изплакнали балсама.

За тъмни кичури

За целта ще ви трябва прах от обвивките на черен орех. В стъклен буркан поставете 3 супени лъжици от него и го залейте с вода (около 500 мл). Оставете го да престои така цяла нощ. Измийте косата с шампоан, нанесете балсама и след като го изплакнете идва ред на отварата. Тя трябва да е предварително прецедена. Изплакнете косата.

Може да си направите и отвара от орехови листа.

Тези прекрасни билки могат да оцветят кърпата, с която подсушавате косата, но ефектът, който оставят след себе си в косата ще бъде забелязан от всички.

Коментирай